Petak, 11. listopada 2024.

VIKEND AKCIJA POLICIJE Polovica prekršaja mladih vozača bila je vožnja pod utjecajem alkohola

Na području Podravine i Prigorja tijekom vikenda zabilježene su tri prometne nesreće te smrtno stradavanje vozača osobnog automobila koji je sletio vozilom s ceste te je sankcionirano 266 prometnih prekršaja.

Najviše je sankcionirano prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja te nekorištenja sigurnosnog pojasa. Osim toga zabilježeni su i prekršaji vožnje pod utjecajem alkohola, odbijanja ispitivanja prisutnosti alkohola u organizmu, odbijanja ispitivanja prisustva droge u organizmu i nepropisnog korištenja mobitela.

Kada je riječ o najvećoj koncentraciji alkohola, ona je zabilježena kod 44-godišnjaka u Križevcima koji je vozio pod utjecajem alkohola od 3,33 promila. Iza njega slijedi biciklist koji je u Kunovcu nedaleko Koprivnice u subotu oko 19:35 upravljao biciklom pod utjecajem alkohola od 2,14 promila. Vozač je isključen iz prometa.

Od mladih vozača, alkoholni rekorder tijekom vikenda bio je 22-godišnjak. On je u nedjelju u 2:15 u Starogradskoj ulici u Starigradu upravljao automobilom pod utjecajem alkohola od 1,75 promila.

Dodajmo da su policijski službenici tijekom vikenda zaustavili 46 mladih vozača koji su počinili 12 prometnih prekršaja od čega čak šest prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Osim toga, djelatnici Postaje prometne policije Koprivnica sa subote na nedjelju od 16 do četiri sata proveli su akciju nadzora alkoholiziranosti vozača i mladih vozača. Tijekom akcije zaustavljen je 71 vozač, od čega 15 mladih vozača.

– Utvrđeno je 38 prekršaja od čega 18 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola. Mladi vozači počinili su sedam prekršaja od čega četiri prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola – poručili su iz policije.

Slušaj uživo
zatvori