Subota, 28. rujna 2024.

Mlada umjetnica Lana Deković izlaže svoje radove u izlogu koprivničke knjižnice

Mlada koprivnička umjetnica Lana Deković, o kojoj smo pisali početkom siječnja, predstavlja svoje radove u Knjižnici i čitaonici Fran Galović.

Studentica je Akademije primijenjenih umjetnosti smjera Grafički dizajn i vizualne komunikacije u Rijeci, a područje likovnog izražavanja uglavnom joj se bazira na digitalnim ilustracijama i radovima u Photoshopu i Illustratoru, crtačkim tehnikama kao što je ugljen te primijenjenom grafikom u raznim tehnikama.

>> FOTO Brucošica Akademije primijenjenih umjetnosti Lana Deković: Oduvijek me fasciniralo ljudsko tijelo i lice

– Veliku inspiraciju i uzore vidi u umjetnicima kao što su Frida Kahlo i Egon Schiele te joj se radovi bave tematikom svakodnevnog i imaginarnog života koji kombinira figuralne apstraktne motive – poručuju iz knjižnice.

Spomenimo da je izložba organizirana u sklopu programa “Prostor za vas” pod motom “Predstavi se, inspiriraj, pokreni!” čiji je cilj potaknuti stvaralaštvo mladih, razmjenu ideja, druženje i prihvaćanje knjižnice kao otvorenog, slobodnog i demokratičnog mjesta na kojemu mogu kvalitetno provoditi svoje slobodno vrijeme i slobodno se izražavati, predstavljati i stvarati.

Slušaj uživo
zatvori