Ponedjeljak, 28. listopada 2024.

Mario Hudić: Velike investicije u našoj općini nastavljaju se i u 2021. godini

Nakon uspješne 2020.godine i niza realiziranih projekata, u Općini Koprivnički Bregi nastavljaju istim tempom i ove godine.

– Staru 2020. godinu ispratili smo s novom javnom rasvjetom uz dio pješačko-biciklističke staze na ulazu u Koprivničke Brege iz smjera Miklinovca, a siguran sam da nas i u ovoj godini čeka puno svijetlih trenutaka i novih velikih investicija. Kad sam spomenuo dio staze s novom rasvjetom dodao bih da imamo i najavu grada Koprivnice o spajanju pješačko-biciklističke staze iz smjera Miklinovca sa stazom na ulazu u Koprivničke Brege, što bi uz dobru prometnu povezanost bio novi pozitivan doprinos aktualnoj dobroj suradnji naše Općine i Grada – rekao je Mario Hudić, načelnik Općine Koprivnički Bregi.

Dodao je da su u proračunu pripremljeni projekti, ali i oni koji su pred izdavanjem građevinske dozvole čija je realizacija u planu u što kraćem roku.

Izvor: Općina Koprivnički Bregi

– Naglasak je na daljnjem poboljšanju i modernizaciji prometne infrastrukture koja podrazumijeva obnovu lokalnih cesta, izgradnju autobusnog ugibališta, nastavak izgradnje pješačko-biciklističkih staza i rekonstrukciju cestovnog mosta, kao i na dodatnom omogućavanju dostupnosti vodovodne i kanalizacijske mreže mještanima – objasnio je načelnik.

Napomenuo je da je tako u planu polaganje novog sloja asfalta u Ulici Ljudevita Gaja i Kolodvorskoj ulici u Koprivničkim Bregima, a radovi bi trebali početi odmah po završetku zimskog perioda i otvaranju asfaltnih baza, a procijenjena vrijednost je otprilike 400.000 kuna.

– Sukladno proračunskim mogućnostima tijekom godine planiramo i asfaltiranje na kraćim dionicama u pojedinim naseljenim dijelovima općine gdje smo dosada kontinuirano šljunčali i ravnali makadamske puteve nakon većih kiša i prirodnih nepogoda – istaknuo je Hudić.

Naglasio je da je predan zahtjev za izdavanje građevinske dozvole za izgradnju autobusnog ugibališta s nadstrešnicom u Glogovcu uz cestu ispred Društvenog doma, a nakon njenog izdavanja počeli bi radovi čija se vrijednost procjenjuje na otprilike 150.000 kuna.

– Tijekom ove godine nastavit ćemo s izgradnjom pješačko-biciklističkih staza kako bismo povećali sigurnost pješaka i biciklista u prometu, a posebno djece i starijih osoba. Predan je zahtjev za izdavanje građevinske dozvole za izgradnju pješačko-biciklističke staze u Ulici braće Radića u Koprivničkim Bregima, a projekt je prijavljen na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova. Pri kraju je i izrada projektne dokumentacije za izgradnju pješačko-biciklističke staze u Ulici Stjepana Radića u Glogovcu i to od Podravske magistrale i postojeće pješačko-biciklističke staze do sjecišta sa Bilogorskom ulicom. Procijenjena vrijednost radova za izgradnju obje staze je nešto veća od četiri milijuna kuna, a s obzirom na visok financijski iznos i specifičnost terena na pojedinim dionicama planirana je izgradnja u više faza – pojasnio je načelnik.

Kazao je da ga jako veseli i najnoviji dogovor koji su postigli s Županijskim cestama, a riječ je o rekonstrukciji i proširenju cestovnog mosta u Ulici Matije Gupca u Koprivničkim Bregima koji je godinama kritična prometna točka i na kojoj se nažalost dogodilo dosta prometnih nesreća.

– Općina će sufinancirati izvođenje radova s 20 posto od ukupne vrijednosti, a nakon što Županijske ceste provedu natječaj u ljetnim mjesecima planira se izvođenje radova. Uz već izgrađeni pješački most, ovo je značajan projekt kojim će se podići sigurnost svih sudionika u prometu na ovom mjestu – smatra Hudić.

Izvor: Općina Koprivnički Bregi

Kad se zbroje navedene vrijednosti svih projekata bez PDV-a dolazi se do iznosa od otprilike pet milijuna kuna koja se, uz vlastita proračunska sredstva, planiraju osigurati putem raznih natječaja i uz podršku Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova i Koprivničko-križevačke županije.

– Zahtjevna gospodarska godina je pred nama s nažalost još uvijek aktualnom pandemijom koronavirusa, no vjerujem da ćemo u tome uspjeti kao i do sada jer smo kvalitetno pripremili projekte, imamo znanja i iskustva u apliciranju na natječaje i dobivanju sredstava od nadležnih institucija i EU fondova i u konačnici samoj realizaciji projekata sukladno njihovim strogim kriterijima i kontroli – zaključio je načelnik.

Spomenuo je i da je u dogovoru s njihovim partnerima KC Vodama u tijeku izrada projektne dokumentacije za dodatno proširenje vodovodne i kanalizacijske mreže u Glogovcu.

– Nakon izdavanja građevinskih dozvola izvest će se radovi na proširenju obiju mreža čime će se omogućiti priključci novim domaćinstvima na vodovodnu mrežu u Vinogradskoj ulici i Vinogradskom odvojku, kao i na kanalizacijsku mrežu u Ulici Dugačko brdo, Voćarskoj ulici, Vinogradskoj ulici i Vinogradskom odvojku. S obzirom na to da je riječ o više dionica, zakonski propisi zahtijevaju pripremu zasebnih projekata pa će se tako i sami radovi izvoditi u više faza, no najvažnije je da smo postigli dogovor za njihov siguran početak i da će nakon završetka biti omogućeni novi priključci i time dodatno povećan komunalni standard u svim naseljima naše općine – napominje Hudić.

Slušaj uživo
zatvori