Ponedjeljak, 28. listopada 2024.

Grad maturantima omogućio korištenje aplikacije ePriprema za državnu maturu

Grad Koprivnica maturantima je omogućio korištenje aplikacije ePriprema za državnu maturu.

Naime otkupili su licencu za korištenje aplikacije ePriprema za državnu i probnu maturu za sve maturante i profesore srednjih škola s područja grada.

– Aplikacija omogućava našim maturanticama i maturantima da rade i vježbaju na testovima državnih matura od 2014. godine do danas i to A i B razinu za obvezne i izborne predmete. Vrijednost aplikacije je 25.000 kuna. Ovo je svojevrsni polog razvoja i rasta znanja mladih koji će stvarati svoj život i poslovne karijere u našoj Koprivnici – rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić.

Spomenimo da će aplikaciju moći koristiti svi koji se besplatno registriraju na internetskoj stranici Educiraj Me, a nakon registracije o tome obavijeste odgovorne osobe u školi koju polaze.

– Moći će se koristiti bilo kada, bilo gdje, na različitim uređajima kao što su računalo, mobitel ili tablet, neograničen broj puta i to do kraja školske godine 2020./2021. odnosno do 31. kolovoza 2021. godine – napominju u Gradu.

Dodaju da aplikacija korisnicima omogućava rješavanje ispita u obliku interaktivnih kvizova te kroz jednostavan pristup učenju i testiranju simulira stvarnu državnu maturu koja je preduvjet za upis na željeni studij.

Slušaj uživo
zatvori