Petak, 11. listopada 2024.

VIKEND REKORDER Biciklist s 2,74 promila prouzročio prometnu nesreću

Tijekom vikenda podravsko-prigorski policajci zabilježili su osam prometnih nesreća i sankcionirali 176 prometnih prekršaja.

Iz Policijske uprave koprivničko-križevačke poručili su da je najčešći uzrok prometnih nesreća bila brzina neprimjerena uvjetima, a vozači pod utjecajem alkohola izazvali su dvije prometne nesreće s materijalnom štetom.

Što se tiče prometnih prekršaja najviše je bilo 96 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja (96), zatim vožnja bez sigurnosnog pojasa (22), vožnja pod utjecajem alkohola (16), nepropisno korištenje mobitela (7) te jedna prekršaj odbijanja ispitivanja prisustva droge u organizmu.

U policiji napominju da je najveća brzina kretanja utvrđen u petak u 9:05 u Ulici Stjepana Radića u Budančevici, kada je vozač vozio 143 kilometara na sat iako je brzina kretanja vozila prometnim znakom ograničena na 70 kilometara na sat.

Što se pak tiče alkohola, najveća koncentracija zabilježena je u petak u 16:10 na raskrižju Kolodvorske ulice s Ulicom Ante Starčevića u Koprivnici kod 22-godišnjeg biciklista koji je bio pod utjecajem alkohola od 2,74 promila. Tom prilikom, radi nepropisnog uključivanja u promet izazvao je prometnu nesreću s materijalnom štetom. Vozač je bio smješten u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

>> FOTO Prometna nesreća u Koprivnici: Škodom udario biciklista na pješačkom prijelazu

>> Poznat uzrok jučerašnje prometne nesreće na raskrižju Starčevićeve i Kolodvorske

Spomenimo da je tijekom pojačanog nadzora prometa izvršen nadzor 48 mladih vozača koji su počinili sedam prometnih prekršaja od čega tri prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola.

Slušaj uživo
zatvori