Ponedjeljak, 28. listopada 2024.

Jakšić: Nisam za prodaju državnog udjela Podravke, ali sam za to da se jasno zna do koje granice država može ići

Koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić i predsjednik koprivničkog Gradskog vijeća Ivan Pal na današnjoj su konferenciji za medije komentirali imenovanje Martine Dalić na poziciju predsjednice Uprave Podravke.

Gradonačelnik je kazao da ga žalosti i plaši to što je premijer Andrej Plenković odlučio preuzeti ulogu glavnog kadrovika po tvrtkama gdje država ima svoj udio u vlasničkoj strukturi.

– Sigurno je da kad se to slomi na nama kao lokalnoj zajednici zapravo sve ovisi o jednom čovjeku, u ovom slučaju Andreju Plenkoviću. Definitivno je za sve ono što će se u budućnosti događati s Podravkom preuzeo teret odgovornosti i doista mi je čudno što u 21. stoljeću imamo situaciju kada je još uvijek moguće da se kadrovira jedino po partijskim direktivama istaknuo je Jakšić.

Dodao je da 70 godina ovaj kraj stvara Podravku i da su se radnici u svim krizama odricali za koprivničku tvrtku i u samim počecima od svojih plaća da bi se kompanija gradila.

– Oni su stvorili Podravku koja je bila uspješna i u epidemiji koronavirusa i ostvarila odlične rezultate. Kada se sve zbroji, to znači da premijeru Andreju Plenkoviću i HDZ-u Podravka apsolutno ništa ne znači. Jasna je poruka. Lokalnu zajednicu nitko ništa ne pita – rekao je.

Napomenuo je da ćemo svi od nove predsjednice Uprave zajedno s njezinim suradnicima vrlo skoro tražiti odgovore na pitanja što je s planiranim investicijama, akvizicijama, sa svim onim aspektima gdje Podravka sudjeluje u društvenom, sportskom i drugom životu na području grada i županije.

Snimila Tea Jurković.

Pal je kazao da je Podravka tvrtka koja je za Koprivnicu najvažnija i zato interes koji koprivnička javnost iskazuje prema kadrovskim rješenjima ne treba nikoga u Zagrebu ni nigdje drugdje iznenaditi.

– Činjenica je da lokalna zajednica nema nikakvog utjecaja. Zanima nas kako će se kompanija razvijati, hoće li rasti zaposlenost. Radničke plaće koje su katastrofa moraju ići gore. Očekujemo izgradnju novih tvornica koje su najavljene kao i nastavak projekata na koje su grad i Podravka međusobno oslonjeni. Tek onda ćemo ocjenjivati mandat Martine Dalić – rekao je Pal.

Jakšić je na kraju istaknuo da nije za prodaju 25 posto državnog udjela, ali je za to da se jasno zna do koje granice država može ići.

Snimila Tea Jurković.
Snimila Tea Jurković.
Slušaj uživo
zatvori