Subota, 12. listopada 2024.

VIKEND REKORDER Projurio 30 kilometara na sat brže od dozvoljenog

Tijekom proteklog vikenda na koprivničko-križevačkom području zabilježeno je šest prometnih nesreća i sankcionirano 118 prometnih prekršaja.

Iz Policijske uprave koprivničko-križevačke poručili su da su uzroci događanja prometnih nesreća bili brzina neprimjerena uvjetima, vožnja na nedovoljnoj udaljenosti, ne poštivanje prometnog znaka, nepropisno kretanje kolnikom i nepropisno parkiranje vozila.
Kada je riječ o prekršajima, najviše je bilo prekoračenja brzine kretanja, zatim nekorištenja sigurnosnog pojasa, vožnje pod utjecajem alkohola i prekršaja nepropisnog korištenja mobitela.

Iz policije poručuju da je najveća brzina kretanja vozila utvrđena u nedjelju u 13:33 u Kenđelovcu kada je vozač vozio 108 kilometara na sat iako je na rečenoj dionici državne ceste brzina ograničena na 70 kilometara na sat.

– Ističemo i vozača koji je u subotu u 15:54 u Vlaislavu nedaleko Koprivnice vozio 103 kilometra na sat iako je brzina kretanja vozila prometnim znakom ograničena na 70 kilometara na sat – kažu u policiji.

Što se tiče alkohola, najveća koncentracija zabilježena je u nedjelju u 20:35 kod 41-godišnjeg vozača u Križevcima koji je vozio pod utjecajem alkohola od 2,79 promila. Iz policije poručuju da je vozač bio uhićen i smješten u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Slušaj uživo
zatvori