Četvrtak, 10. listopada 2024.

Županija će s 4,7 milijuna kuna financirati korisnike iz područja gospodarskih djelatnosti

Proračunom Koprivničko križevačke županije rezervirana su sredstva potpore male vrijednosti za poduzetnike, fizičke i pravne osobe te obiteljska poljoprivredna gospodarstva, poručio je župan Darko Koren.

Sredstva u ukupnom iznosu od 4,7 milijuna kuna bit će dodijeljena korisnicima iz područja gospodarskih djelatnosti prema uvjetima iz 15 pojedinačnih javnih poziva za privatni sektor i 6,6 milijuna kuna za javni sektor.

Javni pozivi s obrascem zahtjeva i propisanom dokumentacijom za privatni sektor bit će objavljivani sukcesivno u razdoblju od 15. veljače do 31. ožujka, dok će za javni sektor biti objavljeni do 15. veljače ove godine na internetskoj stranici Koprivničko-križevačke županije o čemu će se obavijestiti korisnici i putem lokalnih novina Podravski list te će elektronskom poštom biti dostavljeni svim jedinicama lokalne samouprave.

Javni pozivi za aktivnosti udruga građana, turističkih zajednica i za promidžbene aktivnosti privatnog sektora bit će na raspolaganju korisnicima u razdoblju nakon prestanaka ograničenja uvjetovanih epidemiološkom situacijom u zemlji uslijed pandemije koronavirusa.

Što se tiče privatnog sektora, rezervirane su potpore male vrijednosti za ulaganje u materijalnu imovinu na poljoprivrednom gospodarstvu, za okrupnjavanje poljoprivrednog zemljišta i arondaciju, za višegodišnje nasade, za osiguranje u poljoprivredi, za povećanje ekonomske veličine poljoprivrednog gospodarstva, za kontrolu i certifikaciju ekološke poljoprivrede, za legalizaciju poljoprivrednih objekata, za pčelarsku proizvodnju, za sufinanciranje kamata za poljoprivrednu proizvodnju, za industrijsku proizvodnju povrća, za gospodarstvo koji u obavljanju svoje djelatnosti imaju zastoj zbog koronavirusa, za mikro i makro poduzetnike, za poticanje izgradnje gospodarskih građevina, za samozapošljavanje “START UP” za sve nezaposlene i zaposlene, za korištenje subvencioniranih kredita po programima “Poduzetništvo mladih, žena i početnika” i “Investicije privatnog sektora”.

Što se tiče javnog sektora, rezervirana su sredstva kapitalne pomoći za izgradnju vodnokomunalnih građevina, za ravnomjerni razvoj županije, za gospodarenje komunalnim otpadom i za dezinsekciju u 2021. godini.

Ostale informacije možete pronaći na službenim stranicama Koprivničko-križevačke županije.

Slušaj uživo
zatvori