Ponedjeljak, 29. travnja 2024.

Dugoočekivani rotor na raskrižju Radićeve i Sabolićeve trebao bi biti gotov do ljeta

Dugoočekivani rotor na raskrižju Ulice braće Radića i Ulice Ivana Sabolića trebao bi biti gotov do ljeta ove godine.

Rekao je to Dravi.info Tomislav Golubić, pročelnik Upravnog odjela za izgradnju grada, upravljanje nekretninama i komunalno gospodarstvo, i dodao da su Hrvatske ceste za rotor vrijedan oko četiri milijuna kuna provele javnu nabavu, odabran je najpovoljniji ponuditelj, a to je tvrtka Colas iz Varaždina.

– U narednih mjesec i pol očekujemo potpis ugovora od strane Hrvatskih cesta. Radovi bi trebali početi početkom travnja i trajati dva do tri mjeseca, što znači da bismo do ljeta trebali imati novi kružni tok – kazao je Golubić.

Napomenuo je da Grad Koprivnica već duži period s Hrvatskim cestama rješava investicije izgradnje rotora na državnoj cesti broj 41, odnosno na raskrižju Radićeve i Sabolićeve i rotora na državnoj cesti dva i 41, odnosno na raskrižju Križevačke ceste i južne obilaznice.

Grad je s Hrvatskim cestama sudjelovao u rješavanju imovinsko pravnih odnosa i pripremi projektne dokumentacije za oba kružna raskrižja.

Što se tiče rotora na Križevačkoj cesti i južnoj obilaznici, Hrvatske ceste imaju plan u potpunosti rekonstruirati nadvožnjak na državnoj cesti broj dva iznad pruge, a radovi će trajati otprilike tri mjeseca, no dogovoreno je da se u sklopu rekonstrukcije izgradi i kružni tok.

– To je raskrižje dosta problematično, jedno je od crnih točaka u Koprivnici. Grad je riješio imovinsko-pravne odnose i izradio projektnu dokumentaciju i riješio građevinsku dozvolu te sad očekujemo od Hrvatskih cesta da u prvom kvartalu ove godine počnu s izradom tendera, u drugom da provedu tender za javnu nabavu da bismo polovicom godine mogli krenuti u radove na tom rotoru – istaknuo je.

zatvori