Subota, 12. listopada 2024.

VIKEND REKORDER Biciklist vozio s 2,38 promila

Čak 158 prometnih prekršaja i tri prometne nesreće s materijalnom štetom zabilježili su službenici Policijske uprave koprivničko-križevačke proteklog vikenda na području Podravine i Prigorja.

Iz Policijske uprave koprivničko-križevačke poručili su da su zabilježili 18 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola.

Alkoholni rekorder ovog je vikenda bio 27-godišnjak koji je u subotu u 17 sati vozio bicikl pod utjecaje alkohola od 2,38 promila. Policijski službenici zatekli su ga u Koprivničkoj ulici u Glogovcu nedaleko Koprivnice.

U policiji su istaknuli još jednog 27-godišnjaka kojeg je policija također u subotu uhvatila kako vozi pod utjecajem alkohola i to od 1,54, no nije bio na biciklu nego u autu. Naime, njega je policija ulovila u mjestu Goričko nedaleko Koprivnice te je nad njim proveden žurni prekršajni postupak u kojem je novčano kažnjen s 15.000 kuna. Također i vozačka mu je oduzeta na četiri mjeseca.

Ovog vikenda na prometnicama diljem županije zabilježena su i 62 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja.

>> TROJICA PRED SUCEM Izrečene im vrtoglave novčane kazne, oduzete vozačke, a jedan je završio u zatvoru

Osim nabrojanih prekršaja, policijski su službenici proteklog vikenda zabilježili i 24 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa te pet prekršaja nepropisnog korištenja mobitela.

Od ostalih prekršaja, u policiji su istaknuli zaticanje 41-godišnjeg vozača koji je u subotu u 21:25 u Novigradu Podravskom vozio prije položenog vozačkog. Uz to što nije imao položeni vozački ispit, vozač nije koristio sigurnosni pojas, nije posjedovao prometnu dozvolu i osobnu iskaznicu.

– Vozač je uhićen te je protiv njega proveden žurni prekršajni postupak u kojem je proglašen krivim i kažnjen kaznom zatvora u trajanju od 17 dana, novčanom kaznom od 2.500 kuna i zabranom upravljanja motornim vozilima B kategorije tri mjeseca. Vozač je predan na izdržavanja izrečene kazne u zatvor u Bjelovaru – poručili su iz policije.

Slušaj uživo
zatvori