Ponedjeljak, 21. listopada 2024.

GRAD KOPRIVNICA Ulaganja u prometnu i komunalnu infrastrukturu u 2020.

Nove urbane vile u Cvjetnoj
  • Vrijednost investicije 5,5 milijuna kuna

Agencija za društveno poticanu stanogradnju Grada Koprivnice je po Programu društveno poticane stanogradnje u gradu Koprivnici na lokaciji Cvjetna u Ulici Ruđera Boškovića bb izgradila dvije stambene kuće s ukupno šest stambenih jedinica. Svaka kuća sastoji se od dvije etaže (prizemlja i kata). Dvije stambene jedinice su jednoetažne, jedna je dvoetažna, a sve imaju zaseban ulaz izvana. Stanovi su trosobni, troiposobni te četverosobni veličina od 77,67 do 106,26 četvornih metara. Svaki ima spremište, parkirno mjesto i vrt.
Kuće će biti energetskog razreda B s predviđenim podnim grijanjem, regulacijom temperature zraka u svakoj prostoriji zasebno, keramikom prve klase, kvalitetnim sanitarijama, kliznim stijenama te pet godina jamstva.

Izvor: Grad Koprivnica
Uređeno 13 kilometara nerazvrstanih cesta
  • Vrijednost investicije tri milijuna kuna

Novom metodom obrade ceste uređene su nerazvrstane ceste u koprivničkim prigradskim naseljima Bakovčicama, Draganovcu, Starigradu, Štaglincu, Reki, Podolicama, Herešinu, Jagnjedovcu i Vinici. Riječ je o 13 kilometara prometnica na koje je ugrađena sipina u tri sloja. Prvi je sloj priprema drobljenim kamenom osam do 16 milimetara, a drugim i trećim slojem ugrađuje se sitniji kamen zajedno s bitumenskom emulzijom koja kamen zalijepi za pripremljenu podlogu. Izvedeni radovi vrijedni su tri milijuna kuna, a cilj istih je izjednačavanje komunalne i prometne infrastrukture u svim dijelovima grada i prigradskih naselja.

Izvor: Grad Koprivnica
U Draganovcu proširenje vodovodne i kanalizacijske mreže
  • Vrijednost investicije 2,5 milijuna kuna

Završena je izgradnja na proširenju vodovodne i kanalizacijske mreže u naselju Draganovec, u ulicama Sveti Vid, Bukovačka i Mirni dol. Radovima je ukupno izgrađeno 681 metar vodovodne i 1034 metara kanalizacijske mreže zajedno s priključcima na novoizgrađenom sustavu odvodnje. Za ovu investiciju Koprivničke vode potpisale su ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava s Agencijom za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju u iznosu 1,54 milijuna kuna. Ukupna vrijednost radova iznosi 2,5 milijuna kuna.

Izvor: Grad Koprivnica
Proširena cesta u Marovskoj ulici u Herešinu
  • Vrijednost investicije 1,5 milijuna kuna

U prigradskom naselju Herešin u Marovskoj ulici izvedeni su radovi rekonstrukcije prometnice koji uključuju proširenje, asfaltiranje i uređenje oborinske odvodnje. Uređeni su i prilazi obiteljskim kućama kao i vanjski, granični dio kolnika. Navedenim radovima prethodili su radovi na zaštiti kanalizacijskog kolektora koji se nalazi ispod prometnice. Ukupna vrijednost navedenih radova iznosi 1,5 milijuna kuna.

Izvor: Grad Koprivnica
Asfaltirana prometnica Ulice Vinica
  • Vrijednost investicije 2,8 milijuna kuna

Novih 1440 metara prometnice Ulice Vinica asfaltirano je u istoimenom prigradskom naselju. Riječ je o radovima provedenim u sklopu investicije Koprivničkih voda u kojima je izveden sustav odvodnje dijela naselja, nakon čega je uslijedila sanacija kolnika. Vrijednost investicije iznosi 2,8 milijuna kuna.

Izvor: Grad Koprivnica
Nova prometnica na Kampusu
  • Vrijednost investicije 595.000 kuna

Na prostoru Kampusa uređen je postojeći spoj prometnice koji izlazi na kružno raskrižje Peteranske ceste. Uređena je sama prometnica, staze i javna rasvjeta u dužini 70 metara te izvedena kabelska kanalizacija do kraja postojeće prometnice u kompleksu Kampusa. Vrijednost navedenih radova iznosi 595.000 kuna.

Izvor: Grad Koprivnica
Proširenje mreže javne odvodnje na Vinici
  • Vrijednost radova 1,56 milijuna kuna

U tijeku su radovi na izgradnji sustava javne odvodnje zajedno s izvodima priključaka u Marijanskoj ulici, Močilskom odvojku I. i odvojku Ulice Vinica u prigradskom naselju Vinica. Radovima je predviđena dogradnja postojećeg sustava javne odvodnje, odnosno izgradnja pet kanala sustava javne odvodnje ukupne duljine 993 metra. Također, radovi obuhvaćaju izgradnju 56 izvoda za priključke. Izgradnjom oborinske kanalizacije u Ulici Močilski odvojak I. spriječeno je poplavljivanje parcela i dvorišta.

Izvor: Grad Koprivnica
Uređena oborinska odvodnja
  • Vrijednost investicije 540.000 kuna

Oborinska kanalizacija, odnosno odvodnja uređena je u Ulici Močilski odvojak I. ukupne dužine zahvata 250 metara. Cilj provedenih radova bio je usmjeriti oborinske vode kroz propust ispod Varaždinske ceste pri čemu je spriječeno poplavljivanje parcela i dvorišta kao i zaštita same nerazvrstane ceste u tom dijelu ulice.

Izvor: Grad Koprivnica
Dodatno obilježeni pješački prijelazi
  • Vrijednost investicije 150.000 kuna

U prigradskim naseljima Kunovec Bregu, Reki i Štaglincu postavljena je dodatna prometna oprema za obilježavanje pješačkih prijelaza na državnim cestam, kako bi se dodatno povećala sigurnost pješaka na predmetnim pješačkim prijelazima, mahom školaraca koji ih prelaze na putu do škole ili stajališta školskog autobusa. Pješački prijelazi dodatno su označeni konzolnom prometnom signalizacijom sa svjetlosnim upozorenjem i osvjetljavanjem površine pješačkog prijelaza.

Izvor: Grad Koprivnica
Izgradnja i rekonstrukcija vodovodne mreže u Kolodvorskoj, Viničkoj i Podravskoj ulici
  • Vrijednost investicije 1,43 milijuna kuna

Počeli su radovi na izgradnji i rekonstrukciji sustava vodoopskrbe zajedno s priključcima u Kolodvorskoj, Viničkoj i Podravskoj ulici u Koprivnici. Glavnim projektom predviđena je izgradnja tri trase sustava javne vodoopskrbe ukupne duljine 1011 metara. Vrijednost ugovornih građevinskih radova je 1,43 milijuna kuna.

Izvor: Grad Koprivnica
Izgrađen sustav odvodnje u dijelu naselja Vinica
  • Vrijednost investicije 2,56 milijuna kuna

Završeni su radovi na izgradnji sustava odvodnje dijela naselja Vinica – sliv Nikole Sertića. Ukupna duljina izgrađene kanalizacijske mreže je 1440 metara zajedno s 92 pripadajuća kanalizacijska priključka.

Izvor: Grad Koprivnica
Izgradnja vodovodne i kanalizacijske mreže u naselju Pri Sv. Magdaleni
  • Vrijednost investicije 792.000 kuna

U novom stambenom naselju Pri sv. Magdaleni izgrađena je vodovodna i kanalizacijska mreža u dijelu Ulice dr. Alberta Heinricha. Izgrađeno je 445 metara vodovodne i kanalizacijske mreže zajedno s pripadajućim priključcima vode i kanalizacije.

Izvor: Grad Koprivnica
Slušaj uživo
zatvori