Subota, 19. listopada 2024.

Javni gradski bicikli dostupni i na aplikaciji Go2bike: Građani se BicKom vozili čak 80 000 puta

BicKo sustav prvi je javni servis za prijevoz biciklima u Koprivnici koji se može koristiti besplatno tijekom cijelog tjedna od 6 do 22 sata.

Rezultati su do sada više nego zadovoljavajući s obzirom na 1300 registriranih korisnika i 80 000 korištenja bicikala od 2014. godine do danas. Sustav ima sedam stanica: Zrinski trg, Lenišće, Kampus, groblje, kolodvor, Dom mladih i Cerine, a postoji i posebna priključna stanica za električne bicikle e-Kampus.

Najposjećeniji terminali su kod željezničkog kolodvora i Gradske tržnice, a u prometu je 60 bicikala, od toga 70 posto u stalnom opticaju. Podaci o slobodnim biciklima, odnosno postoljima, dostupni su korisnicima na svakom pilonu i preko web aplikacije Go2bike.hr. Svi registrirani korisnici od ove sezone mogu iznajmljivati bicikle i putem pametnog telefona – skeniranjem QR kodova s košarice bicikla.

Jednom godišnje radi se kompletan servisni pregled bicikala i stanica te popravci po potrebi tijekom sezone. Ovogodišnja sezona korištenja BicKa završila je, a u promet ponovno kreću na proljeće.


Biciklistički centar od ove godine na Bazenima Cerine

Biciklistički centar Koprivnica informativni je centar grada Koprivnice u kojem svi građani i turisti mogu dobiti informacije o biciklističkim rutama u okolici i šire i u kojem mogu posuditi bicikle za istraživanje i uživanje u tim rutama. Korisnicima je na raspolaganju 20 sportskih bicikala za odrasle i pet dječjih, a mogu se posuditi na maksimalno tjedan dana. Uz bicikle korisnici mogu dobiti i svu potrebnu opremu poput kaciga, lokota i letaka s označenim biciklističkim rutama. Sve informacije o uvjetima posudbe i samo preuzimanje bicikala potražite na recepciji Bazena Cerine i na broj telefona 048/240-570.

Tekst nastao u sklopu izrade Koprivničkog Godišnjaka.

Slušaj uživo
zatvori