Ponedjeljak, 28. listopada 2024.

Djelatnici Osnovne škole Gola prikupili više od 40 vrećica namirnica za najugroženije obitelji u selu

Djelatnici Osnovne škole Gola zajedno s ravnateljicom Violetom Pranjić prikupili su više od 40 vrećica prehrambenih namirnica koje su podijelili najugroženijim stanovnicima Gole.

– Kako je Božić jedan od najvećih kršćanskih blagdana, zaželjela sam da djelatnici naše škole učine jedno dobro djelo i pomognu onima kojima je pomoć najpotrebnija. Predložila sam učiteljima i djelatnicima škole da provedemo humanitarnu akciju, koju je pokrenuo Crveni križ Koprivnica “Vaš dar za pravu stvar” i da pomognemo ljudima – istaknula je Pranjić.

Naglasila je kako su djelatnici škole bespogovorno prihvatili prijedlog te u vrlo kratkom roku prikupili zavidnu količinu namirnica.

Proizvode su djelatnici škole podijelili najugroženijim obiteljima učenika škole, ali i starijim osobama s područja Gole.

– U podjeli nam je pomogla Ankica Cmrk koja radi za Crveni križ i koja jako dobro poznaje obitelji koje svakodnevno obilazi kao gerontodomaćica. Ona je žena s terena, a takve osobe najbolje poznaju obitelji kojima je pomoć najpotrebnija – rekla je ravnateljica.

Dodala je da su prikupljene proizvode podijelili u jednake pakete.

– Ponosna sam na sve djelatnike. Nadam se da smo obiteljima kod kojih su završili ovi paketi barem malo uljepšali Božić. U svaku vrećicu stavili smo i prigodnu čestitku. Ovih dana su na našu školu stigle i povratne informacije u kojima nam ljudi zahvaljuju na darovima. Baš je lijepo pomagati – zaključila je ravnateljica.

Izvor: Osnovna škola Gola
Izvor: Osnovna škola Gola
Izvor: Osnovna škola Gola
Slušaj uživo
zatvori