Petak, 27. rujna 2024.

FOTO Ako još ne znate čime ćete ukrasiti božićno drvce, Bubamare iz Tratinčice imaju nekoliko ideja

Kićenje bora neizbježan je obiteljski običaj na Badnjak.

Ako još uvijek ne znate kakve ukrase ćete staviti na svoje božićno drvce, male Bubamare iz Dječjeg vrtića Tratinčica imaju nekoliko ideja.

Sa svojim odgojiteljicama izradile su vunene zvjezdice za koje su im bili potrebni olovka, tvrđi papir ili karton, vuna u željenoj boji, škare, selotejp, flaks ili konac.

– Na karton/papir iscrtajte zvijezdu željene veličine te je izrežite škarama. Na sredini zvijezde zalijepite početak vune selotejpom da vam se vune ne pomiče te konac ili flaks za koji ćete kasnije zvijezdu objesit. Kada ste to učinili vunu počnite omotavati oko zvijezde na način koji želite pazeći da ne zapetljate flaks koji ste zalijepili. Krakovi mogu ostati slobodni, ne omotani, a ako želite da i oni budu omotani treba uložiti malo više truda. Na kraju kraj vine zavežite ili zalijepite ljepilom i objesite svoju zvijezdu. Mi smo ih iskoristili tako da smo uljepšali naše prozore – objasnile su odgojiteljice.

Iz njihove male kreativne radionice izašle su i originalne lego kuglice za koje su im bile potrebne lego kocke i konac.

– Oblikujte kuglice lego kockama po želji. Izradite različite oblike različitih boja. Na zadnju lego kocku zavežite konac na kojem će visjeti te je spojite s ostalim legićima. I to je to. Vrlo jednostavno – zaključile su odgojiteljice.

Slušaj uživo
zatvori