Petak, 18. listopada 2024.

APEL UDRUGE PULS Potaknimo jedni druge i pomozimo Ivani Ivančan

Članovi Udruge volontera Podravke – PULS pozivaju sve ljude dobre volje da pomognu tehnologinji proizvodnje u Podravki Ivani Ivančan.

– Ivanina priča, koja nažalost ovaj puta nije niti ljubavna niti poslovna, nego puna zdravstvenih problema počela je još 2006. godine kada su počeli i njeni problemi s jetrom. Dijagnosticiran joj je primarno sklerozirajući kolangitis, relativno stabilna bolest koja se pratila do 2014. kada se razvila upala žučnih vodova i posljedično sepsa – kažu u udruzi.

Dodaju da su značajniji problemi krenuli opet 2019., da bi nakon gomilu pretraga i terapija, sve ukazalo na rijedak i kompliciran slučaj karcinoma u području žučovoda. S obzirom na neobičnost slučaja, nema puno mogućnosti za liječenje. Zbog metastaza, opcije više nisu niti operacija, niti transplatacija jetre niti zračenja te je nakon brojnih pokušaja koji nisu dali rezultate, u Hrvatskoj izgubila svaku nadu.

– Velike šanse za oporavak pronašla je u Njemačkoj gdje se trenutno liječi u Praxisgemeinschaft fur Zelltherapije i gdje prima imunoterapiju s dendritičkim stanicama. Jedan ciklus terapije košta je 5.155,66 eura. Dosad je primila 2 ciklusa od ukupno 4, nakon čega slijedi procjena zdravstvenog stanja i kreira se daljnji plan liječenja – objašnjavaju.

Napominju da svaki odlazak na terapiju iziskuje velike novčane izdatke te joj ih je sve teže financijski pokriti.

– S obzirom na to da bi ponovno na terapiju trebala u siječnju i da za taj odlazak više nema novaca, došlo je vrijeme kad joj treba pomoć drugih. Svi koji želite pomoći Ivani, sredstva možete uplatiti na Ivanin žiro račun – zaključuju.

Ivana Ivančan, IBAN HR2823400093103605517, s naznakom “Donacija za zdravstvene potrebe”. Model i poziv na broj nije potreban (ako vas ipak traži da bi prošla uplata, upišite samo model HR99).

Slušaj uživo
zatvori