Petak, 18. listopada 2024.

ANKETA Provjerili smo misle li se Koprivničanci i Koprivničanke cijepiti ili ne

Mnoštvo polemika u društvu u posljednje vrijeme izaziva cjepivo protiv koronavirusa.

Oči cijelog svijeta uprte su u farmaceutske tvrtke koje zadnjih nekoliko mjeseci užurbano rade na razvoju i proizvodnji cjepiva. U cjepivo mnogi ulažu veliku nadu da će svijet vratiti u normalno stanje, odnosno stanje kakvo je bilo prije pojave bolesti COVID-19.

No, ne očekuju svi ljudi s nestrpljenjem cjepivo. Postoje brojne osobe koje su gorljivi protivnici cjepiva te se izrazito protive cijepljenju.

Odlučili smo stoga provjeriti kakva su razmišljanja Koprivničanki i Koprivničanaca, odnosno hoće li se oni cijepiti ili ne.

Krunoslav Vranar kazao je da će se cijepiti, no da se neće ići cijepiti među prvima.

Krunoslav Vranar / Snimio Valentino Štefanek.

– Vjerujem u dobrobiti cjepiva i smatram da će me ono zaštititi od zaraze – naglasio je.

Katarina Ostriž istaknula je da će se vjerojatno ići cijepiti.

Katarina Ostriž / Snimio Valentino Štefanek.

– Nisam još 100 posto sigurna, ali mislim da ću se ići cijepiti. Posebno zbog moje dobi. Kada i kako će se cijepiti ne znam, ne želim nikakvu silu raditi. Vidim da malo govore da se budu svi morali cijepiti pa malo govore da se još čeka odobrenje. Kada napokon dođe cjepivo u Hrvatsku, onda ću znati hoću li se cijepiti ili ne – kazala je.

Karmen Strbat naglasila je kako će se obavezno ići cijepiti.

Karmen Strbac / Snimio Valentino Štefanek.

– Smatram da je puno sigurnije cijepiti se, nego se ne cijepiti. Još za sada nisam imala koronavirus, tako da ću se i iz preventive cijepiti – dodala je.

Ariana Šandl kazala je da će se sigurno ići cijepiti.

Ariana Šandl / Snimio Valentino Štefanek.

– Cijepit ću se da suzbijemo napokon taj virus. Ne mogu više živjeti ovako kako živimo proteklih godinu dana. Nadam se da dok se procijepimo da će se stvari vratiti u normalu i da ćemo se moći normalno kretati i ne razmišljati hoćemo li se zaraziti ili ne – zaključila je Šandl.

Slušaj uživo
zatvori