Subota, 28. rujna 2024.

PRIJEVARE PUTEM DRUŠTVENIH MREŽA Dvije žene ostale bez nekoliko desetaka tisuća kuna

Dvije žene prevarene su za nekoliko desetaka tisuća kuna putem društvenih mreža.

Kako je izvijestila Policijska uprava koprivničko-križevačka, prva prijevara dogodila se između srpnja i rujna ove godine kada je nepoznati počinitelj od 74-godišnjakinje pribavio imovinsku korist od više tisuća kuna.

– On je putem društvene mreže najprije tražio prijateljstvo da bi se nakon toga lažno prikazivao da je doživio nesretni događaj, a sve s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi – objašnjavaju u policiji.

Još jedna slična prijevara dogodila se od srpnja do listopada ove godine kada je nepoznati počinitelj također putem društvene mreže oštetio 43-godišnjakinju.

– Tražio je da mu na inozemni račun uplati novac kako bi mogao doputovati kod nje u Hrvatsku, čime ju je oštetio za više desetaka tisuća kuna – istaknuli su.

Policijski službenici provode daljnja kriminalistička istraživanja.

Dodajmo da iz policije upozoravaju građane da ne nasjedaju na razne internetske prijevare i da se ne upuštaju u sumnjive novčane transakcije, kako ne bi sami postali žrtve.

– Dobro razmislite i provjerite sve okolnosti. Ako smatrate da se radi o prijevari ili nekom drugom protupravnom ponašanju, događaj prijavite policiji na broj 192. Ne šaljite novac nepoznatim osobama, ako ne biste novac dali osobi koju ste slučajno sreli na ulici, ne činite to ni na internetu. Ne nasjedajte na razne životne priče i tragedije osoba koje ne poznajete – poručili su iz policije.

Slušaj uživo
zatvori