Petak, 18. listopada 2024.

U koprivničkoj bolnici preminule tri osobe, potvrđeno je 37 novih slučajeva zaraze koronavirusom

U Podravini i Prigorju potvrđeno je 37 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a u koprivničkoj bolnici preminule su tri osobe, izvijestio je Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije.

Na području županije trenutno je aktivno 968 slučajeva bolesti COVID-19, ozdravilo je 89 osoba, a na bolničkom liječenju nalazi se 90 osoba. U Općoj bolnici Dr. Tomislav Bardek preminule su tri osobe s pozitivitetom na koronavirus koje su rođene 1941., 1944. i 1946. godine. One su u kliničkoj anamnezi imale i druge dijagnoze.

Od početka epidemije na našem području bolest COVID-19 potvrđena je u 4.266 slučajeva.

Podsjetimo kako je na prostoru Sajmišta u Koprivnici s radom započeo drive-in punkt za izuzimanje uzoraka sa sumnjom na SARS – CoV-2 virus. Otvaranjem drive-in punkta prestalo je s radom testiranje u izdvojenoj COVID-19 ambulanti u sklopu županijskog Doma zdravlja te će se testiranje za Koprivnicu i koprivničko područje provoditi isključivo na lokaciji Sajmišta.

Sukladno Odluci Ministarstva zdravstva, Stožeru civilne zaštite koprivničko-križevačke županije isporučeni su brzi antigenski testovi namijenjeni ustanovama socijalne skrbi, a testiranjem će se procijeniti epidemiološka situacija u spomenutim ustanovama.

Slušaj uživo
zatvori