Petak, 18. listopada 2024.

Studenti Sveučilišta Sjever priskočili u pomoć županijskom Zavodu za javno zdravstvo

Četvero studenata preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog studija Komunikologije, medija i novinarstva počeli su s radom u županijskom Zavodu za javno zdravstvo.

Studenti su počeli raditi nakon što je Sveučilište Sjever u suradnji sa Stožerom civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije ponudilo pomoć liječnicima u županijskom Zavodu za javno zdravstvo, poručili su iz Službe ureda župana.

Prije početka rada, sa studentima je održan sastanak u Županijskoj upravi. Na sastanku su uz studente sudjelovali Ratimir Ljubić, zamjenik župana i načelnik županijskog Stožera, Draženka Vadla, ravnateljica županijskog Zavoda za javno zdravstvo te Melita Ivančić pročelnica Službe ureda župana.

– Zahvajujem na iskazanom interesu i volji za pomaganjem sugrađanima u ovim zahtjevnim vremenima epidemije koronavirusa kada je svaka pomoć dragocjena. Također bih zahvalio i Mariju Tomiši, prorektoru Sveučilišnog centra Koprivnica Sveučilišta Sjever, s kojim je dogovoren ovakav način pomoći – kazao je Ljubić.

Vadla je na sastanku sa studentima dogovorila potrebnu edukaciju u prostorijama Zavoda.

Iz Službe ureda župana poručili su da su studenti obavili edukaciju tijekom koje su se upoznali s aktivnostima koje se odnose na upisivanje podataka oboljelih od bolesti COVID-19 u platformu i jedinstveni sustav praćenja zaraznih bolesti u Republici Hrvatskoj, a koje obavljaju pod nadzorom liječnika.

Danijela Pinter, epidemiologinja iz županijskog Zavoda, istaknula je da su se studenti odlično snašli u novim izazovima te da su pokazali visoku razinu odgovornosti, profesionalnosti, marljivosti i želje za učenjem.

– Svoje zadatke obavljaju iznimno stručno, a ako će imati interesa i volje, polje njihovog rada može se proširiti i na sudjelovanje u radu pozivnog centra – zaključila je Pinter.

Izvor: kckzz.hr
Izvor: kckzz.hr
Slušaj uživo
zatvori