Četvrtak, 17. listopada 2024.

PRIPREME U TIJEKU Do kraja tjedna drive in testiranje na koronavirus na Sajmištu

Drive in testiranje na koronavirus u Koprivnici počinje do kraja ovog tjedna.

Iz Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije poručuju da će se drive in testiranje moći obaviti na Sajmištu kod stambenog kontejnera. Na punkt će se dolaziti iz smjera Ulice Braće Radić, odnosno državne ceste D-41, dok je izlazak predviđen kroz Potočnu ulicu. Upute za kretanje i postupak testiranja će biti vidljivi i jasno istaknuti na odgovarajućoj signalizaciji. Uzorke će uzimati zdravstveni timovi županijskog Doma zdravlja i Zavoda za hitnu medicinu.

– Za testiranje na drive in punktu nakon ulaska na lokaciju potrebno je parkirati ispod šatora, ugasiti motor i ne izlaziti iz vozila. Nakon što medicinsko osoblje dođe do automobila, potrebno je otvoriti prozor vozila i uzorak će biti uzet kroz prozor – objašnjavaju u stožeru.

Napominju da je na testiranje potrebno doći s maskom i pripremiti zdravstvenu iskaznicu i izdanu uputnicu.

Uzorkovanje se provodi isključivo uz uputnicu koju pacijentima koji su prošli primarnu fazu trijaže izdaju liječnici obiteljske medicine. Na izuzimanje brisa nije moguće doći samoinicijativno na vlastiti zahtjev bez važeće liječničke uputnice – ističu u stožeru.

Naglašavaju da će se otvaranjem drive in punkta olakšati postupak uzimanja uzoraka, smanjiti migracija i prijenos koronavirusa s potencijalnih nositelja na ostatak populacije te će se rasteretiti zdravstveni sustav i COVID-19 ambulanta.

Dodajmo da je priprema lokacije u tijeku, a osim stožera uključeni su Koprivničko-križevačka županija, Županijska uprava za ceste Koprivničko-križevačke županije, Policijska uprava koprivničko-križevačka, Grad Koprivnica i tvrtka Komunalac koja upravlja prostorom Sajmišta.

Izvor: kckzz.hr
Izvor: kckzz.hr
Izvor: kckzz.hr
Izvor: kckzz.hr
Slušaj uživo
zatvori