Petak, 18. listopada 2024.

FOTO Slobodno poslijepodne Davorka i sin Gabriel iskoristili su za čišćenje trave kako bi cesta bila preglednija zbog naleta divljači

Mnogobrojni vozači koji svakodnevno putuju između naselja ponekad znaju vidjeti divljač kako šeće poljima, ali i kako prelazi cestu.

Posebne glavobolje vozačima zadaju zapuštena i neodržavana polja pokraj ceste, ali i prostor između ceste i polja koji je često zapušten, a kao takav smanjuje vidljivost koja je potrebna da se divljač uoči na vrijeme kako ne bi došlo do prometnih nesreća.

Kako bi povećala preglednost sebi, ali i svojim sumještanima te svima koji putuju između Hlebina i Sigeca, Davorka Šimeg iskoristila je slobodno poslijepodne te je očistila zapušteni prostor između polja i ceste na već spomenutoj relaciji. U tome joj je pomogao sin Gabriel.

Davorka svakodnevno putuje od Hlebina preko Sigeca do Koprivnice na posao.

– Veseli me činiti doba dijela, a volim biti na svježem zraku. Kako smo moj sin i ja odlučili provesti poslijepodne u razgibavanju u prirodi, izabrali smo to vrijeme iskoristiti korisno – istaknula je.

Dodala je kako joj je žao što vlasnici polja uz cestu ne čiste odvodne kanale iako vjeruje da i njima smeta i smanjuje im vidljivost.

– Svakodnevno putujem na posao kao i velika većina sumještana. Kako je prostor uz cestu zapušten, puno je slabija vidljivost te se bojim da se ne dogodi da mi divljač izađe na cestu pred automobil. Odlučila sam spojiti ugodno s korisnim te sječom trave povećati vidljivost svim vozačima – rekla je.

Istaknula je da je sretna provedenim poslijepodnevom i napravljenim poslom.

– Da svako od nas napravi neku sitnicu za naše malo, veliko selo ili za nekoga potrebitoga u Hlebinama, mislim da bi nam svim skupa bilo ljepše. Bolje se osjećam i duša mi je puna znajući da sam nekome barem malo pomogla – kazala je Davorka i zaključila kako želi sebi, ali i svim svojim sumještanima ugodnu i sigurnu vožnju.

Slušaj uživo
zatvori