Nedjelja, 13. listopada 2024.

Promet vikendom: U petak padali alkoholni, a u nedjelju brzinski rekordi

Čak 128 prometnih prekršaja počinili su Podravci i Prigorci tijekom proteklog vikenda. Rezime je to pojačanog nadzora prometa koji je Policijska uprava koprivničko-križevačka provela od 27. do 30. studenog.

Tijekom tog razdoblja zabilježeno je i pet prometnih nesreća od kojih su dvije prometne nesreće s ozlijeđenom osobom.

Od rekordera, iz policije ističu kako je najveća brzina kretanja utvrđena u nedjelju u 21:35 kada je vozač vozio čak 63 kilometra brže od dopuštene brzine kretanja. Prekršaj se dogodio na Križevačkoj cesti u Koprivnici, a izmjerena brzina iznosila je 133 kilometra na sat, na dijelu gdje je dopušteno kretanje do 70 kilometara na sat.

Malo sporiji bio je vozač u Virju koji je također u nedjelju prekoračio dopuštenu brzinu kretanja. Policija je vozača zatekla kako u Ulici Mitrovica u 14:28 vozi brzinom od 120 kilometara na sat, na dijelu gdje je ograničenje na 70 kilometara na sat.

Što se tiče alkohola, vikend rekord drži 55-godišnjak koji je u petak u 18 sati u Ulici grada Vukovara u Đurđevcu izazvao prometnu nesreću upravljajući automobilom pod utjecajem alkohola od 2,06 promila.

U prometnoj nesreći teško je ozlijeđena jedna osoba, a vozač je uhićen i protiv njega je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Petak je očito bio dan za alkohol, jer je tog dana u 20:30 u Koprivničkoj ulici u Starigradu policija zatekla 40-godišnjaka kako upravlja osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,91 promila. Vozač je bio isključen iz daljnjeg sudjelovanja u prometu.

Tijekom vikenda policija je provela i nadzor nad 20 mladih vozača, prilikom kojeg su utvrdili pet prekršaja od čega su bila dva prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa, prekršaj nepropisnog parkiranja i prekršaj nepoštivanja značenja prometnog znaka.

Dodajmo kako iz policije naglašavaju da će policijski službenici tijekom tjedna i dalje pozornost posvećivati činjenju najtežih prometnih prekršaja povezanih sa stradavanjima osoba u prometu na cestama. Odnosno da će i dalje nadzirati poštivanje brzine kretanja, alkoholiziranost vozača, korištenje sigurnosnog pojasa, korištenje mobitela i sličnih uređaja te ostale prekršaje u cestovnom prometu.

Iz policije su podsjetili i na obavezno korištenje zimske opreme na državnoj cesti broj dva (Podravskoj magistrali) od 15. studenoga ove godine do 15. travnja 2021. godine te na korištenje zimske opreme na ostalim prometnicama za vrijeme nastupa zimskih uvjeta odnosno kada je kolnik prekriven snijegom ili ledom.

Slušaj uživo
zatvori