Utorak, 30. travnja 2024.

FOTO: ZAVIRITE U ‘JABUČICU’ Novi dječji vrtić u Starigradu u utorak počinje s radom

Novi dječji vrtić Jabučica u koprivničkom prigradskom naselju Starigrad s radom službeno počinje u utorak, a danas je predstavljen javnosti.

Novoizgrađeni vrtić vrijedan je 8,4 milijuna kuna, a djelovat će u sklopu gradskog Dječjeg vrtića Tratinčica i moći će primiti 60 mališana. Zgrada novog vrtića obuhvaća tri grupe s pripadajućim prostorijama, višenamjensku dvoranu sa spremištem rekvizita i spremištem didaktičkih sredstava, prostore za odgojno-obrazovne djelatnike kao i prostore sanitarija, energetsko-tehničkog bloka i distribucijske kuhinje s pratećim objektima, a uređeno je i vanjsko dječje igralište s novim igralima.

Foto: Grad Koprivnica

– Upornost i stručnost dovela nas je do korištenja europskih sredstava pomoću kojih smo izgradili vrtić. Unatrag 10 ili 15 godina ovo je prva takva velika investicija u Starigradu. Izgradnjom ovog novog i prekrasnog objekta još smo jednom pokazali i dokazali zašto smo jedan od lidera u Hrvatskoj po povlačenju europskih sredstava – izjavio je prilikom obilaska Jabučice gradonačelnik Mišel Jakšić te dodao da Grad Koprivnica i dalje nastavlja ulagati u predškolsko i osnovnoškolsko obrazovanje:

– U tjednima pred nama očekujemo potpisivanje ugovora za gradnju nove osnovne škole na Podolicama. Uz ovaj te obnovljeni Dječji vrtić Loptica, energetski obnovljene osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski i Braća Radić, dolazimo do brojke od 100 milijuna uloženih kuna – kazao je Jakšić i zaključio da je jako malo gradova u Hrvatskoj koji toliko kvalitetno brinu i ulažu u odgoj i obrazovanje.

Foto: Grad Koprivnica

Na obilasku novog vrtića bio je i predsjednik Gradskog vijeća Ivan Pal:

– Izražavam veliko zadovoljstvo svaki puta kada se neki važan objekt izgradi, a okrenut je prvenstveno našim mladim sugrađanima. Sretan sam da je upravo ovaj vrtić izgrađen u Starigradu, naselju koje svakim danom sve više raste i napreduje, kao i ostali dijelovi grada jer grad nije samo centar ili trg na kojem se nalazi Gradska vijećnica. Dodatno me veseli činjenica da smo vrtić izgradili financiran europskim novcem – rekao je Pal.

Psihologinja Paula Kuharić, stručna suradnica Dječjeg vrtića Jabučica istakla je kako postoji veliki interes roditelja za upis djece u ovaj vrtić: – Zahvaljujući ovome objektu za sada smo primili 52 djece, zaposlili šestero odgojitelja i dvije spremačice. Prednost nam je također što smo smješteni uz osnovnu školu.

Izgrađenim novim vrtićem Grad Koprivnica se približio Barcelonskim ciljevima o uključenosti u vrtić.

Na obilasku su bile i zamjenice gradonačelnika Ksenija OstrižMelita Samoborec te pročelnica Ana Mlinarić i pročelnik Dario Jembrek.

(Grad Koprivnica)

zatvori