Utorak, 30. travnja 2024.

FOTO Slaven Belupo upisao uvjerljivu pobjedu protiv Šibenika

Nogometaši Slaven Belupa u 13. su kolu Hrvatski Telekom Prve lige upisali uvjerljivu pobjedu protiv Šibenika. Koprivnička je momčad odigrala vrhunsku utakmicu i golovima Lulića, Etoundija i Knolla slavila na Šubićevcu rezultatom 0:3, pišu službene stranice kluba.

Trener Tomislav Stipić u današnjem susretu nije mogao računati na Stipu Bačelića Grgića i Arijana Brkovića koji su ozlijeđeni, a od prve je minute na teren poslao Filipovića na golu, Božića, Parackog i Soldu u obrani, dok su bokove zauzeli Goda i Bogojević. Trojicu veznjaka činili su Lulić, Mlinar i Glavčić, dok su u napadu zaigrali Krstanović i Etoundi.

Koprivnička je momčad povela već u prvoj minuti. Luliću se isplatila njegova požrtvovnost te je osvojio loptu, a zatim i iskosa s desne strane matirao golmana domaćina za 0:1. U 22. minuti veznjak koprivničke momčadi našao se u velikoj prilici oči u oči s Labrovićem, ali nije uspio zabiti svoj drugi pogodak na utakmici. Sedam minuta kasnije ponovno Lulić u odličnoj situaciji, no Labrović brani njegov udarac. Odbijanac nakon toga u gol nije uspio pospremiti Glavčić. Odgovorio je Šibenik preko Jurića, ali je fantastičnom reakcijom Filipović spasio svoj gol. U 33. minuti 0:2. Odličan centaršut Glavčića iz kornera iskoristio je Etoundi i glavom loptu zakucao u mrežu za 0:2.

Odmah na startu drugog poluvremena Glavčić je zaprijetio glavom. Njegov je udarac otišao pokraj vratnice. Pokušavao je Šibenik udarcima iz daljine, ali nije uspijevao ozbiljnije zaprijetiti Filipoviću. Odgovorio je Glavčić u 70. minuti s 20-ak metara, no nije bio precizan. Dvije minute kasnije odličan udarac Mlinara iz slobodnog udarca iskosa s lijeve strane još je boljom reakcijom obranio Labrović. Desetak minuta prije kraja utakmice koprivnička je momčad propustila dvije fantastične prilike. Udarac Božića obranio je vratar Šibenika, dok je Lulićev udarac otišao tik pokraj vratnice. U 80. minuti 0:3! Krstanovićev centaršut milimetarski je bio precizan, a Knollov udarac glavom završio je u mreži Šibenika.

Iduću utakmicu koprivnička će momčad igrati već u srijedu kada u zaostalom susretu gostuje u Velikoj Gorici. Slaven Belupo i Gorica snage će odmjeriti od 17 sati, a utakmica će se igrati u sklopu 9. kola HT Prve lige.


27. studeni 2020. – 13. kolo Hrvatski Telekom Prve lige
Šibenik, Šubićevac

HNK Šibenik – NK Slaven Belupo 0:3 (0:3)

HNK Šibenik: Labrović – Pajić (od 46. Alvaro), Batarelo (od 46. Todorovski), Bilić – Mesa, Bulat, Ćurić (od 60. Alimi), Kvesić – Ampem, Jurić, Sahiti (od 60. Yeferson). Trener: Krunoslav Rendulić.

NK SLAVEN BELUPO: Filipović – Božić, Paracki, Soldo – Bogojević, Lulić (od 80. Maglica), Mlinar (od 88. van Bruggen), Glavčić (od 80. Prce), Goda – Krstanović (od 85. Boakye), Etoundi (od 59. Knoll). Trener: Tomislav Stipić.

Suci: Damir Batinić (Osijek), Kruno Šarić (Županja), Marjan Tomas (Osijek) i Jakov Titlić (Potravlje)

VAR: Mario Zebec (Cestica) AVAR: Borut Križarić (Čakovec)

Kontrolor: Dragutin Vuk (Čakovec)

Delegat: Ivan Jurina (Zabok)

Strijelci: 0:1 Lulić 1′, 0:3 Etoundi 33′, 0:3 Knoll 80′

Žuti karton: (Šibenik); Mlinar 8′ (Slaven Belupo)

Crveni karton: (Šibenik); (Slaven Belupo)

zatvori