Utorak, 30. travnja 2024.

Dr. Devčić: Koprivnička bolnica može primiti 220 pozitivnih pacijenata, sada smo na 30 posto kapaciteta, šatori ne dolaze u obzir

Koprivnička bolnica u mogućnosti je primiti 220 pozitivnih pacijenata na koronavirus, a zasad je na 30 posto kapaciteta i šatori se neće podizati, izvijestio je to Mato Devčić, ravnatelj Opće bolnice Dr. Tomislav Bardek.

Na bolničkom liječenju nalazi se 69 pacijenata, od toga ih je 11 u jedinici intenzivnog liječenja. Dio je na respiratoru, a dio je vezan uz terapiju visokim protokom kisika.

U koprivničkoj bolnici je osam liječnika, 23 medicinske sestre, dva fizioterapeuta, tri laboratorijska tehničara, jedna spremačica i dvije službenice pozitivne na koronavirus.

– Na raspolaganju imamo 155 liječnika i 350 medicinskih sestara i u ovom trenutku sustav ni na koji način nije u kolapsu, nije ugrožen i ni na koji način nije kompromitiran. U segmentu zbrinjavanja akutnih bolesnika, bolnica funkcionira u svojem opsegu za ono za što je takva ustanova i predviđena – kazao je Devčić.

Dodao je da s brzim testovima djelomično rasterećuju sustav i da na svim odjelima imaju dovoljno prostora za zbrinjavanje pacijenata.

zatvori