Nedjelja, 28. travnja 2024.

FOTO: UNUTARSTRANAČKI IZBORI Ratimir Ljubić novi je predsjednik koprivničkog HDZ-a

Ratimir Ljubić novi je predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Koprivnica, rečeno je na današnjoj konferenciji za medije.

Podsjetimo, danas, u nedjelju, nastavljeni su unutarstranački izbori u HDZ-u za predsjednike i potpredsjednike županijske organizacije, općinskih i gradskih kao i za članove općinskih i gradskih odbora.

Predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Koprivničko-križevačke županije i dalje je  Darko Sobota, a njegovi potpredsjednici su Damir Felak, Vlado Bakšaj, Franjo Poljak i Stjepan Milinković.

Sobota je najprije zahvalio svim članicama i članovima koji su izašli na današnje izbore te iznio planove za nadolazeće lokalne izbore koji bi se trebali održati u svibnju iduće godine.

– Ako ne već sutra, tada zasigurno 7. prosinca nakon što odradimo i drugi ciklus unutarstranačkih izbora, počinjemo s pripremama za lokalne izbore. HDZ je unazad nekoliko mandata imao svog župana, bio je to Darko Koren koji nije bio član naše stranke, ali u suradnji s njim mi kao njegovi zamjenici, donedavno ja, a danas još uvijek i Ljubić, imamo jednu odličnu suradnju. Dobre suradnje nećemo prekidati, ali dozvolite da zajedno s ovom ekipom i kompletnim Županijskim odborom kojeg ćemo znati već 7. prosinca dogovorimo naše akcije, razmišljanja i stavove kako bismo opravdali dosadašnja postignuća i povjerenje građana da obnašamo tu prestižnu dužnost vlasti na nivou županije. Siguran sam u to da ćemo odabrati najboljeg kandidata, iako napominjem da mi već sada određene stavove i rješenja imamo. Ne treba prekidati nešto što je dobro i što je u interesu naših građana. Zasigurno novi predsjednik, ali i njegova ekipa na nivou Koprivnice ima rješenja i siguran sam da ćemo biti ozbiljan protivnik i dosadašnjoj vlasti na nivou Koprivnice i već se pripremamo za tu akciju, za lokalne izbore – objasnio je Sobota.

Novi predsjednik koprivničkog HDZ-a Ljubić također je zahvalio svima koji su izašli na izbore u vrlo specifičnim uvjetima i onima koji su se kandidirali jer su time, kako kaže, pokazali interes i želju da se rad stranke unaprijedi.

Milinković je istaknuo kako vjeruje da svojim dugogodišnjim iskustvom može doprinijeti stabilnosti stranke.

– Želja je ojačati nas u daljnjim naporima u našem temeljnom cilju, a to je unapređenje kvalitete življenja u našim sredinama. S optimizmom očekujemo sljedeće izbore – kazao je.

Felak je napomenuo da je izlaznost zadovoljavajuća i dobra.

– Zahvaljujem svima koji su izašli na naše izbore i dali glas kandidatima. U nekim sredinama bilo je i više kandidata nego što se biralo, osim na razinama predsjednika i dopredsjednika, a svaki član HDZ-a s područja naše županije imao je priliku kandidirati se i birati na ovim izborima. Ni na koga nije vršen nikakav pritisak da se ne kandidira. To je bila dobra volja svakog pojedinca. Cilj nam je i dalje ići naprijed i raditi na dobrobit stanovništva – objasnio je Felak.

Bakšaj je kazao kako je relativno nov u ovom sastavu dopredsjednika, ali je u stranci jako dugo.

– Nadam se da svojim iskustvom mogu pomoći da budemo još bolji i još pristupačniji našim ljudima po svakom pitanju razvoja naše županije i općina – smatra Bakšaj.

Poljak je istaknuo da će nastaviti kontinuitet svojih zalaganja, a sve kako bi se pripremili što bolje za nadolazeće lokalne izbore.

– Cilj je da na tim izborima postignemo puno bolje rezultate, iako dosadašnji nisu bili loši, ali da ih poboljšamo i kao politička stranka budemo najjača opcija na području Podravine i Prigorja – zaključio je.

zatvori