Nedjelja, 29. rujna 2024.

VIDEO Članice i članovi Folklornog ansambla Koprivnica zlatni na 27. Susretu hrvatskih tamburaških orkestara i sastava

Članice i članovi tamburaško-violinističkog sastava Folklornog ansambla Koprivnica na 27. Susretu hrvatskih tamburaških orkestara i sastava, koji se ove godine održao u online izdanju, nagrađeni su zlatnom plaketom s osvojena 93 boda.

– U selekciji za ovogodišnji 27. Susret, koju su realizirali selektori HSK-a Matija Fortuna, Robert Homen i Ivan Potočnik sudjelovao je 31 tamburaški orkestar i sastav iz 10 hrvatskih županija s oko 600 izvođača – rekla je Nada Šešić, predsjednica i umjetnička voditeljica Folklornog ansambla Koprivnica.

Napomenula je da se natjecalo sveukupno 18 tamburaških orkestara i sastava s 300 tamburaša, koje su izabrali selektori temeljem evaluacije video snimaka prijavljenih programa i jedne jedine održane županijske smotre tamburaških ansambala ZAKUD-a Karlovačke županije.

– U ovim drugačijim i izazovnim vremenima, kako za sve tako i za kulturu, članovi FA Koprivnica su, pod dirigentskom palicom Stjepana Fortune marljivo uvježbavali repertoar te su nakon selekcije izabrani među 18 sudionika kao predstavnici Koprivničko-križevačke županije. Natjecali su se u kategoriji folklornih sastava sa skladbom, Dravom nizvodno u autorskoj obradi Dražena Varge, te pjesmom Nekaj grmi z Otrovanca uz ženski vokalni sastav FA Koprivnica autora Bože Potočnika i Drage Britvića – objasnila je Šešić.

Spomenimo da je ovo natjecanje održano u organizaciji Hrvatskog sabora kulture i suorganizaciji Zajednice kulturno umjetničkih udruga Zagrebačke županije, KUD-a “Preporod” Dugo Selo i HDS ZAMP-a.

Slušaj uživo
zatvori