Petak, 26. travnja 2024.

FOTO Brazilska rukometašica Moniky Bancilon: Bila sam jako sretna kada sam čula da je za mene zainteresirana Podravka Vegeta

Brazilska rukometašica Moniky Bancilon pojačala je redove Podravka Vegete u rujnu ove godine. Bancilon je u Podravku stigla iz poljskog kluba Eurobud JKS Jaroslaw.

Brazilka je u karijeri igrala za brazilski Methodista Sao Bernardo, francuski Brest i Besancon te poljski Pogon Baltica Szczecin, poručili su iz kluba.

Svestrana Brazilka tijekom karijere naučila je nekoliko jezika pa uz portugalski govori i engleski, španjolski, francuski, a zna i osnove poljskog.

Uz klupsku karijeru, Bancilon ima i impresivnu reprezentativnu karijeru. Naime, za reprezentaciju Brazila odigrala je više od 50 utakmica.

Foto: Ivan Brkić/RK Podravka Vegeta

– Od malih nogu bila sam povezana sa sportom. Otac mi je igrao rukomet, stric je nogometni sudac, a djed je bio profesionalni igrač nogometa. Oni su me usmjeravali i podupirali od mojih samih početaka – istaknula je brazilska rukometašica.

Prije nego što je upoznala rukomet, govori Bancilon, prva joj je strast bila nogomet.

– Nakon nogometa bavila sam se i plivanjem. Trenirala sam i odbojku nekoliko godina, no na kraju sam odabrala rukomet – kazala je Bancilon koja igra na poziciji lijevog vanjskog igrača i pivota.

Za RK Podravka Vegetu znala je i prije samog dolaska u Koprivnicu. Rekla je kako je bila iznenađena i jako sretna kad je čula da ju koprivnički klub traži.

– Zahvalila sam Bogu na prilici te sam se odmah krenula pripremati da budem što je moguće bolja prije samog dolaska u Koprivnicu – istaknula je.

Bancilon je za Podravka Vegetu debitirala u najvećem derbiju hrvatskog ženskog rukometa u gostujućoj utakmici s Lokomotivom.

Foto: Ivan Brkić/RK Podravka Vegeta

– Bila sam nervozna uoči derbija, no kad je susret počeo smirila sam se i dala sve od sebe. Cjelokupni početak bio je izazovan, nisam imala problema adaptirati se na momčad. Najteži dio bio je ući u ritam treninga i utakmica, izjednačiti se s igračicama koje su me dočekale, s obzirom na to da su one već bile spremne za utakmice. U odnosu na Brazil, ovdje u Europi se igra brže, brže se napada, sportaši su bolje pripremljeni i eksplozivniji – napomenula je Bancilon koja je u Podravki odabrala broj 21.

Koprivnicom je impresionirana. Kaže kako je malena, ali šarmantna i tiha te u gradu ima sve što joj je potrebno.

Što se tiče momčadi, naglasila je kako je sve jako dobro te da svi rade cijelo vrijeme kako bi izvukli ono najbolje od igračica.

Foto: Ivan Brkić/RK Podravka Vegeta

– Sa suigračicama imam dobar odnos, pomogle su mi kad sam došla i neprestana su mi potpora – kazala je.

Da nije igračica rukometa, sigurno bi ostala u sportskom svijetu, a najviše ju privlače zvanja fitness trenerice ili uobičajeno zanimanje trenerice.

Svaki sportaš ima svoje “grijehe”, a Bancilon obožava francusku, španjolsku i brazilsku kuhinju koja je jako bogata i sadrži puno finih jela kao što su fejioada, coxinha, kruh sa sirom te mnogi drugi specijaliteti.

– Strastvena sam kad je u pitanju more, volim putovati i posjećivati mjesta. Volim voziti bicikl na daleke udaljenosti, jahati konje, surfati i planinariti – zaključila je Bancilon.

Foto: Ivan Brkić/RK Podravka Vegeta
Foto: Ivan Brkić/RK Podravka Vegeta

 

zatvori