Nedjelja, 13. listopada 2024.

U sklopu projekta SHARE MUSIC učenici iz Koprivnice i Hévíza naučili osnove fotografije

U sklopu projekta SHARE MUSIC 5. i 6. studenog održane su radionice fotografije pod nazivom “Mali uvod u svijet slika: Kako čitamo i snimamo fotografije”.

Projekt se provodi u okviru Interreg V-A programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2014.-2020.

Radionicu fotografije vodio je koprivnički fotograf Ivan Gundić. Sudionici su učenici koprivničkih osnovnih škola i učenici iz mađarskog grada Hévíza koji su imali prilike naučiti nešto više o svijetu slika koji nas svakodnevno okružuje. U teorijskom dijelu radionice odgovorilo se na pitanja što je fotografija, kako nastaje te što neke fotografije čini zanimljivima.

Kako su izvijestili iz Grada Koprivnice, s obzirom na nemogućnost održavanja radionice uživo zbog situacije s COVID-19, pokušalo se što više virtualnim putem uključiti sudionike. U virtualnom “praktičnom” dijelu komentirale su se prethodno poslane fotografije sudionika s ciljem da ih se nauči malim trikovima kako snimiti uspješnu fotografiju.

Nakon održane radionice, sudionici su dobili zadatak da fotografiraju Koprivnicu, odnosno Hévíz u svim godišnjim dobima u razdoblju od godinu dana. Kasnije će se najbolje fotografije objaviti u katalogu/knjižici koja će služiti za promociju gradova partnera, a u Koprivnici i Hevizu organizirat će se izložbe najboljih fotografija.

Radionica je snimljena te se nalazi na YouTube kanalu Grada Koprivnice.

Ovo je druga po redu radionica koja se održala unutar projektne aktivnosti “Radionica fotografije”, dok je prva također realizirana virtualnim putem u organizaciji Grada Hévíza 30. rujna.

– Cilj projekta SHARE MUSIC je povezivanje ljudi, prvenstveno mladih od 10 do 25 godina, u prekograničnom području kroz različite kreativne aktivnosti, povećanje glazbene kulture mladih, poticanje aktivnog bavljenja glazbom te upoznavanje i prihvaćanje kulturnih različitosti. Radionica fotografije samo je jedna u nizu kreativnih aktivnosti koje će se provoditi tijekom samog projekta – poručili su iz Grada.

Izvor: Grad Koprivnica
Izvor: Grad Koprivnica
Izvor: Grad Koprivnica
Izvor: Grad Koprivnica
Slušaj uživo
zatvori