Nedjelja, 13. listopada 2024.

Podravina i Prigorje u posljednja 24 sata bez novozaraženih, ali i bez testiranih

U Podravini i Prigorju nema novih slučajeva zaraze koronavirusom s obzirom na to da jučer nisu provođena testiranja na SARS-Cov-2 virus, izvijestio je Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije.

– Na našem području trenutno su aktivna 274 slučaja bolesti COVID-19, 35 osoba je ozdravilo, a na bolničkom liječenju nalazi se 21 osoba. Od početka pojave koronavirusa na području županije zabilježeno je ukupno 976 slučajeva bolesti COVID-19 – objašnjavaju u stožeru.

Članovi stožera apeliraju na građane koji se testiraju da se do primitka rezultata testiranja pridržavaju svih epidemioloških mjera i preporuka, odnosno da ostanu kod kuće i izbjegavaju bliske kontakte, odlazak na posao, druženja ili okupljanja, bez obzira na to imaju li simptome ili ne.

Epidemiolozi upozoravaju na pojačanu lokalnu transmisiju i porast pozitivnih nalaza vezano uz testiranja prije medicinskih zahvata te je od presudne važnosti da se građani ponašaju odgovorno u svakom trenutku i štite zdravlje sebe i drugih.

Slušaj uživo
zatvori