Subota, 12. listopada 2024.

Zoran Milanović: Iznimna mi je čast što sam došao u Koprivnicu, ponosan sam kum Sveučilišta Sjever

Svečana sjednica u povodu Dana grada Koprivnice održana je danas, u srijedu, u Domu mladih uz poštivanje svih epidemioloških mjera.

Sjednici je prisustvovao i hrvatski predsjednik Zoran Milanović koji je rekao kako mu je iznimna čast što je došao u Koprivnicu naglasivši kako je ponosan kum Sveučilišta Sjever.

– Sveučilište je osnovano na kraju mog mandata i to je Koprivnici dalo sveučilišni status. Sveučilište je javno, to nije mala stvar. Grad je osnivanjem sveučilišta dodatno živnuo, nekretnine su postale vrjednije jer dolaze studenti, ali prije svega ovdje se dobiva znanje – istaknuo je predsjednik.

Dodao je kako je posljednji puta, kada je bio premijer, u Koprivnicu došao vlakom.

– Bilo je to 2015. godine. Tada sam došao novim vlakom koji je bio jedan od 44 naručenih od Končara. Tada je skoro bilo bolje ići vlakom nego automobilom. Kakva je sada situacija ne znam. Bilo bi super da se pruga uredi jer je Koprivnica najistočniji grad koji nema autocestu, a u kojem vlak itekako ima smisla – kazao je Milanović te naglasio kako je prometna povezanost potrebna Koprivnici.

Dodao je kako je za Koprivnicu bitno da se napravi pruga tako da se za 45 minuta može doći s vlakom u centar Zagreba.

Koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić istaknuo je da je ovo godina koju nitko nije očekivao i zahvalio građanima na velikoj solidarnosti i velikom srcu kroz brigu za bližnje, susjede i prijatelje, ali i svim dionicima sustava civilne zaštite i zdravstvene skrbi.

Snimio Valentino Štefanek.

– Unatoč svoj težini situacije imamo najveći porast broja novih radnih mjesta unazad 15 godina, stabilan proračun bez kreditne zaduženosti i spremni smo za neke nove investicije, a i u ovoj godini izgradili smo novi vrtić, obnovili zgradu Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski, novo reciklažno dvorište, 13 kilometara prometnica u našim prigradskim naseljima, počeli gradnju dvorane Osnovne škole Đuro Ester – objasnio je Jakšić i kao najvažnije istaknuo to da napokon počinje izgradnja škole na Podolicama.

Slušaj uživo
zatvori