Nedjelja, 13. listopada 2024.

MANJE ORUŽJA, MANJE TRAGEDIJA Građani u listopadu dobrovoljno predali puške, pištolje, ručne bombe…

U sklopu akcije “Manje oružja, manje tragedija” u listopadu su građani predali dvije puške, dva pištolja, devet ručnih bombi, sedam komada ostalih vrsta oružja, 641 komad streljiva i 0,2 kilograma eksploziva.

– Dragovoljno izručiti oružje, minsko-eksplozivna sredstva i streljivo koje su nedozvoljeno posjedovali te tako izbjeći moguće prekršajne ili kaznene sankcije u listopadu je odlučio veći broj građana Koprivničko-križevačke županije. Time su otklonili opasnost iz svoje okoline i dali svoj doprinos većoj sigurnosti – poručili su iz Policijske uprave koprivničko-križevačke.

Podsjetimo, akcija “Manje oružja, manje tragedija” omogućava građanima dobrovoljnu predaju zabranjenog i dozvoljenog oružja bez vremenskog ograničenja.

– Protiv građana koji prijave zabranjeno i dozvoljeno oružje nadležnom tijelu radi predaje neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak – kažu u policiji.

Dodaju da se dragovoljna predaja odnosi na sve vrste oružja, a osobito na oružje kategorije A – zabranjeno oružje: automatsko vatreno oružje, vatreno oružje skriveno u drugim predmetima, vojni projektili s eksplozivnim punjenjem, eksplozivno oružje i njegovi dijelovi, streljiva s probojnim, eksplozivnim ili zapaljivim zrnima, vojno oružje i slično.

– Građani koji dragovoljno žele predati oružje mogu nazvati broj policije 192. Nakon poziva na njihove kućne adrese uputit će se policijski službenici u civilu s vozilom bez policijskih oznaka koji će takvo oružje preuzeti te na taj način osigurati anonimnost građana i sigurnu predaju oružja – napominju u policiji.

Slušaj uživo
zatvori