Subota, 12. listopada 2024.

U Podravini i Prigorju 24 nova slučaja zaraze koronavirusom, dio nalaza još se očekuje

Nakon pristiglih nalaza izuzetih uzoraka testiranih na koronavirus, na području županije u općoj populaciji potvrđena su 24 nova slučaja bolesti COVID-19, izvijestio je Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije.

Dio nalaza još se uvijek očekuje, a epidemiološka obrada kontakata novooboljelih osoba je u tijeku.

U stožeru napominju da je na našem području trenutno aktivno 216 slučajeva, 28 osoba je ozdravilo, a na bolničkom liječenju nalazi se 18 osoba. Od početka pojave koronavirusa na području županije zabilježen je ukupno 691 slučaj bolesti COVID-19.

Članovi stožera apeliraju na građane koji se testiraju na koronavirus da se do primitka rezultata testiranja pridržavaju svih epidemioloških mjera i preporuka, odnosno da ostanu kod kuće i izbjegavaju bliske kontakte, odlazak na posao, druženja ili okupljanja, bez obzira imaju li simptome ili ne.

Također, epidemiolozi upozoravaju na pojačanu lokalnu transmisiju i porast pozitivnih nalaza vezano uz testiranja prije medicinskih zahvata te je od presudne važnosti da se građani ponašaju odgovorno u svakom trenutku i štite zdravlje sebe i drugih.

– I nadalje je važno da građani strogo primjenjuju fizičku distancu, izbjegavaju velika okupljanja, održavaju higijenski standard i dezinfekciju te koriste maske za lice u skladu s preporukama, a sve kako bismo zaustavili intenzitet širenja koronavirusa – zaključuju u stožeru.

Slušaj uživo
zatvori