Subota, 12. listopada 2024.

Ksenija Ostriž: Za djecu je zdravije i sigurnije da budu sa svojim vršnjacima, zatvaranje vrtića i škola zadnja je opcija

Vrata koprivničkih vrtića i osnovnih škola još su uvijek otvorena, no posljednjih nekoliko dana očigledno je da se epidemiološka situacija pogoršava.

Više o tome postoji li mogućnost zatvaranja obrazovnih ustanova i u kojem trenutku rekla je Radio Dravi načelnica Stožera civilne zaštite Grada Koprivnice Ksenija Ostriž.

– Slažem se s ministrom obrazovanja i ljudima koji kažu da s obzirom na to da djeca izuzetno dobro podnose simptome i situaciju, za njih je puno zdravije i sigurnije da borave sa svojim vršnjacima u razredima i vrtićima. Mislim da će to biti zadnja mjera koja će se provesti – objasnila je Ostriž.

Ostriž se nada da će uspjeti održati jedan normalan način funkcioniranja i da se neće kompletno prelaziti na online nastavu.

– Mislim da trebamo biti pametni, koristiti zdravi razum, biti odgovorni, ali nikako ne zatvoriti apsolutno sve tako dugo dok možemo funkcionirati još na ovaj način – zaključuje Ostriž.

Slušaj uživo
zatvori