Subota, 12. listopada 2024.

DUG PREMA VELEDROGERIJAMA Kešer: Koren i Devčić šute kao da su u stanju inducirane kome; Koren: Bolnica funkcionira normalno

Šef županijskog SDP-a Mladen Kešer u jučerašnjem priopćenju obrušio se na koprivničko-križevačkog župana Darka Korena i ravnatelja Opće bolnice Dr. Tomislav Bardek dr. Matu Devčića zbog dugovanja prema veledrogerijama.

– Na razini države nastupilo je uskraćivanje isporuke lijekova bolnicama od strane veledrogerija. Dakle, naša će bolnica ostati bez mogućnosti pružanja svojih usluga najpotrebitijima. Što je s našim županom Darkom Korenom? Njega kao da se ovakvo stanje uopće ne tiče. Misli li on čekati rješenje “odozgo” i dopustiti da najranjivija skupina stanovnika naše županije pati zbog njegovog grijeha ili, svejedno je, tuđih propusta. Pitam se kakvu ulogu u tomu ima ravnatelj dr. Mato Devčić, inače vrstan anesteziolog. Je li on anestezirao župana i sebe jer stječe se dojam da su obojica u stanju umjetno inducirane kome pa šute – pita se Kešer.

On, između ostalog, traži hitno sazivanje izvanredne sjednice Županijske skupštine, da se na dnevni red stavi rješavanje dugova bolnice, da se predloži rebalans proračuna i kratkoročno zaduživanje Županije s ciljem namirenja dugova prema veledrogerijama.

Župan Darko Koren odgovorio mu je da bolnica funkcionira normalno i problem dugovanja veledrogerijama s kojim su suočene sve bolnice u Republici Hrvatskoj nimalo ne utječe na to funkcioniranje.

– Trenutna epidemiološka situacija i pojačana lokalna transmisija koronavirusa teme su s kojima se sustav prvenstveno bavi, a bolnica nastoji u najvećoj mjeri pružati i sve druge usluge našim pacijentima. Ove političke igre trenutno nisu u fokusu naše pažnje, a pošto su lokalni izbori tek iduće godine, imamo se vremena baviti odgovorima na nemušte, nepismene i beskorisne dopise gospodina Kešera, predsjednika županijskog SDP-a – objasnio je Koren.

Slušaj uživo
zatvori