Nedjelja, 1. rujna 2024.

U ponedjeljak počinju akcije dobrovoljnog darivanja krvi

Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica i ovaj mjesec organizira akcije dobrovoljnog darivanja krvi.

Akcije će se održati na širem koprivničkom području od 19. do 23. listopada, piše u priopćenju GDCK Koprivnica.

Akcije prikupljanja tekućine koja život znači održavat će se od ponedjeljak do srijede u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.

U ponedjeljak krv će se moći dati od 8:30 do 12 i od 12:30 do 16 sati, u utorak od 10 do 13:30 i od 14 do 17:30, dok će se akcija u srijedu održati od 11 do 14:30 i poslijepodne od 15 do 18:30.

U četvrtak akcija seli u prostorije Hrvatskih željeznica u Koprivnici, iznad putničkih blagajni, gdje će se krv moći dati od osam do 11 sati. Akcija poslijepodne seli u Hlebine, točnije u Društveni dom gdje će se krv moći dati od 14 do 17 sati.

Akcija završava u petak kada će krv moć dati zaposlenici tvornice Vegeta i Podravka jela u Gradskom društvu Crvenog križa Koprivnica od 13 do 16:30.

Dodajmo kako su iz društva poručili da akciji dobrovoljnog darivanja krvi mogu pristupiti osobe koje nemaju neke od ovih simptoma: povišena tjelesna temperatura, suhi kašalj, groznica, grlobolja, kratki dah, opća slabost, bol u mišićima te nisu bili ili došli iz inozemstva unatrag 30 dana.

Iz društva mole svakog darivatelja da dođe sa zaštitnom maskom, a sredstva za dezinfekciju će osigurati oni. Također, obavezno je održavanje razmaka te pojedinačni ulazak na mjesto akcija.

zatvori