Petak, 11. listopada 2024.

ŠKOLA NA PODOLICAMA Jakšić: Stigle su tri ponude, kroz 15 dana potpisujemo ugovor za projektiranje i gradnju

Prve lopate na gradilištu osnovne škole na Podolicama očekuju se u narednih tri do šest mjeseci.

Rekao je to u utorak koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić na sjednici Gradskog vijeća nakon što ga je vijećnik Željko Šemper iz HSU-a pitao hoće li izgradnja početi 2021. godine.

– Procijenjena vrijednost osnovne škole na Podolicama s pripadajućom sportskom dvoranom je 42,5 milijuna kuna plus PDV. Proveli smo javnu nabavu, stigle su tri ponude i sve su bile ispod procijenjene vrijednosti. Naše stručne službe su u završnom pregledu dokumentacije i u narednih 15 dana trebao bi se potpisati službeni ugovor za projektiranje i gradnju – istaknuo je Jakšić.

Dodao je da je plan u narednih godinu dana imati gotovu školsku zgradu s pripadajućom dvoranom. Što se tiče financiranja, Jakšić je istaknuo da se spremaju sami financirati tu investiciju.

– Dobili smo obećanje od premijera Plenkovića da je država spremna uključiti se i u dvoranu Đuro Ester i Podolice kroz trošak opremanja. Moram spomenuti, iako nemamo još dovoljno informacija, ne znamo što će se tražiti, očekivati i kako će sustav funkcionirati, da ćemo dvoranu Đuro Ester i školu na Podolicama prijaviti na Fond oporavka i razvoja gdje smo dobili određena sredstva od Europske unije pa će se ponešto od toga spuštati na projekte koji su spremni. Nemamo jasan odgovor hoćemo li moći participirati, ali definitivno je da ćemo se prijaviti na to – objasnio je.

Slušaj uživo
zatvori