Četvrtak, 10. listopada 2024.

PRISTIGLI NALAZI Potvrđen novi slučaj zaraze koronavirusom na koprivničkom području

Nakon pristiglih nalaza potvrđen je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom na koprivničkom području, izvijestio je Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije.

Riječ je o osobi srednje životne dobi iz opće populacije s koprivničkog područja, bliskom kontaktu ranije pozitivne osobe.

– Na području Podravine i Prigorja trenutno je aktivno 48 slučajeva, jedna osoba je oporavljena od bolesti COVID-19, a na bolničkom liječenju je ukupno 26 osoba. Od početka pojave koronavirusa na području županije zabilježeno je ukupno 269 slučajeva bolesti COVID-19, a u samoizolaciji se trenutno nalazi 147 osoba – poručuju iz stožera.

Članovi stožera pozivaju građane da se i dalje odgovorno ponašaju, primjenjuju fizičku distancu, održavaju higijenski standard i dezinfekciju te nose zaštitne maske sukladno Odluci o nužnoj mjeri obveznog korištenja maski za lice i Odluci o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje Koprivničko-križevačke županije kako bi se smanjilo širenje zaraze koronavirusa te time zaštitilo vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana.

Slušaj uživo
zatvori