Četvrtak, 10. listopada 2024.

ODOBRENO 45 ZAHTJEVA Za troškove stanovanja, liječenja i namirnice izdvojeno 44.000 kuna

Grad Koprivnica za socijalno zbrinjavanje građana izdvojio je nešto više od 44.000 kuna.

– Na sjednici Socijalnog vijeća Grada Koprivnice koja je održana 1. listopada razmatrano je ukupno 46 zahtjeva. Po obradi i procjenjivanju svakog pojedinačnog zahtjeva, predložili smo odobrenje sredstava radi podmirenja različitih potreba 45 kućanstava kao što su režijski troškovi, namirnice i higijenske potrepštine, liječenje i nabava nužnih kućanskih potrepština – istaknula je Ana Mlinarić, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti.

Tako je za troškove stanovanja izdvojeno 32.000 kuna, za namirnice i higijenu 8.400 kuna te za troškove liječenja nešto više od 3.790 kuna.

Podsjetimo, Socijalno vijeće Grada Koprivnice osnovano je s ciljem da, između ostalog, razmatra i odlučuje o pojedinim zahtjevima građana koji se nalaze u stanju socijalno-zaštitne potrebe, a u svrhu njihova socijalnog zbrinjavanja i ublažavanja posljedica rizičnih okolnosti.

– Pravilnikom o odobrenju jednokratnih pomoći građanima, određeno je da se jednokratna pomoć može odobriti obitelji ili samcu koji imaju prebivalište na području Koprivnice i koji, prema ocjeni Socijalnog vijeća, nisu u mogućnosti djelomično ili u cijelosti podmiriti osnovne životne potrebe – napomenuli su u Gradu.

Dodali su da su izmjenama Pravilnika 2014. godine utvrđeni novi, povećani cenzusi za odobrenje jednokratnih pomoći, odnosno, do 300 posto osnovnog cenzusa za ostvarivanje prava na pomoć za podmirenje troškova stanovanja.

Slušaj uživo
zatvori