Četvrtak, 10. listopada 2024.

U koprivničkim vrtićima i obrtima 1.094 mališana, Grad za njihov smještaj osigurao 14,3 milijuna kuna

Grad Koprivnica u svom je proračunu osigurao 14,3 milijuna kuna za sufinanciranje smještaja djece u vrtićima i obrtima za čuvanje.

Iz Gradske uprave poručuju da se u njima trenutno nalazi 1.094 mališana, a njihov boravak sufinanciran je s 1.000 do 1.100 kuna po djetetu.

Ističu da Grad u većem omjeru sufinancira smještaj za drugo, treće i više djece. Tako temeljem Odluke o socijalnoj skrbi Grada Koprivnice za drugo dijete smješteno u vrtiću roditelji ostvaruju pravo na subvenciju smještaja u iznosu od 50 posto, dok za treće ili više djece Grad smještaj djeteta financira u potpunosti. Za tu potrebu u gradskom proračunu osigurano je 500.000 kuna.

Koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić rekao je da je odluka o dodatnom subvencioniranju smještaja za drugo i treće dijete donesena prošle godine.

– Mjera je donijeta u cilju pomaganja roditeljima te poticanja demografskog rasta. U ovoj pedagoškoj godini do sada je zaprimljeno 112 zahtjeva za podmirenje troškova predškolskog odgoja i obrazovanja, od čega 106 djece ostvaruje subvenciju od 50 posto, a šest od 100 posto. Ono što nas veseli je da se mjera pokazala dobrom te smo kroz nju još jednom pokazali koliko su nam važni mladi, koliko su nam važna djeca – objasnio je Jakšić.

Spomenimo i da su ove godine osigurana dodatna sredstva za smještaj djece u vrtićima te obrtima za čuvanje djece i to zbog nastale situacije s koronavirusom. Pritom, od ožujka do lipnja izdvojeno je nešto više od milijun kuna.

Slušaj uživo
zatvori