Nedjelja, 29. rujna 2024.

REKOREDER VIKENDA Biciklist u rano poslijepodne ‘napuhao’ 2,31

Policijski službenici tijekom vikenda proveli su pojačani nadzor prometa na koprivničko-križevačkom području.

Kako doznajemo iz policije, sankcionirano je 209 prekršaja te je zabilježeno 12 prometnih nesreća.

Uzroci nesreća bili su oduzimanje prednosti prolaska, brzina neprimjerena uvjetima, vožnja na nedovoljnoj udaljenosti, nepropisno kretanje kolnikom, nepropisna vožnja unazad i umor vozača. Vozači pod utjecajem alkohola izazvali su četiri prometne nesreće.

Što se tiče prometnih prekršaja, najviše je bilo prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina, zatim vožnje pod utjecajem alkohola, nekorištenja sigurnosnog pojasa i nepropisnog korištenja mobitela.

Iz policije poručuju da je najveća brzina kretanja vozila utvrđena u petak u 21:30 na otvorenom dijelu državne ceste između Peteranca i Koprivnice kada je 33-godišnji vozač upravljao osobnim automobilom krećući se brzinom od 145 kilometara na sat iako je na rečenoj dionici brzina kretanja vozila prometnim znakom ograničena na 90 kilometara na sat. On je nakon toga nastavio kretanje Peteranskom cestom u Koprivnici krećući se brzinom od 116 kilometara na sat iako je u rečenoj ulici brzina kretanja vozila prometnim znakom ograničena na 70 kilometara na sat.

Što se tiče najveće koncentracije alkohola, zabilježena je u petak u 14:16 u Herešinskoj ulici u Koprivnici, kod 68-godišnjeg vozača koji je upravljao biciklom pod utjecajem alkohola od 2,31 promila.

Spomenimo i da je tijekom pojačanog nadzora vikendom izvršen nadzor 35 mladih vozača te je utvrđeno osam prekršaja.

Slušaj uživo
zatvori