Četvrtak, 10. listopada 2024.

FOTO Jakšić: Iza nas je nikad zahtjevnija školska godina u kojoj se ponovno pokazala stručnost i kreativnost naših učitelja

Mišel Jakšić, gradonačelnik Koprivnice, u povodu Svjetskog dana učitelja tradicionalno je organizirao prijam za najbolje učiteljice i učitelje u školskoj godini 2019./2020..

Svjetski dana učitelja obilježava se 5. listopada, a osim učitelja, gradonačelnik je ugostio i ravnatelje škola kojima je Grad Koprivnica osnivač.

Jakšić je zahvalio učiteljima na svemu ostvarenom u proteklih godinu dana.

– Imali smo nikad zahtjevniju školsku godinu koju su obilježili dugotrajni štrajk, epidemija koronavirusa, online nastava. Kakva će biti ova, još uvijek ne znamo. Ono što je potrebno naglasiti je to da bez obzira na sve teškoće i probleme, gradski obrazovni sustav išao je naprijed. Još jednom ste pokazali koliko ste stručni, ali i kreativni i fleksibilni u novonastaloj situaciji – rekao je gradonačelnik te zahvalio učiteljima na svemu što su napravili.

Snimio Valentino Štefanek.

Istaknuo je da su koprivničke učiteljice i učitelji te vodstvo škola ponos Koprivnice.

– Upravo su učitelji utkali velik dio sebe u sve velike iskorake koje Grad radi. S aspekta Grada osim što smo jako ponosni na vas, drago nam je što smo unazad godinu, dvije uspjeli napraviti veće iskorake u obrazovanju. Od energetskih obnova pa sve do nove škole s dvoranom na Podolicama – dodao je koprivnički gradonačelnik.

Zaključio je da se sve što se zajedno radi i stvara, doista vrijedi i da Koprivnica ima na što biti ponosna.

U ime učitelja prisutnima se obratio Luka Femec, zaposlenik Centra za odgoj i obrazovanje Podravsko sunce.

Snimio Valentino Štefanek.

– Zahvaljujem Gradu Koprivnici što svake godine prepoznaje važnost i značaj odgoja i obrazovanja, odnosno nas učitelja u svakodnevnom životu učenika. Iznimna mi je čast naći se ovdje sa svima vama kao nagrađenim učiteljima jer to pokazuje da dobro radimo svoj posao, a na neki način daje dodatnu odgovornost da budemo još bolji – kazao je Femec.

Uz nagrađene na prijamu kod gradonačelnika bili su prisutne ravnateljice Radmila Popović, Ariana Šandl, Sanja Prelogović, Gordana Gazdić Buhanec i ravnatelj Krešo Grgac.

Uz bukete cvijeća najboljim učiteljicama i učiteljima gradonačelnik je za nagradu uručio slike koprivničkog slikara Ivana Andrašića.

Dodajmo kako su uz gradonačelnika Mišela Jakšića prisutne bile i njegove zamjenice Ksenija Ostriž i Melita Samoborec, Ana Mlinarić, pročelnica Upravnog odjela za društvenu djelatnost te Dario Jembrek, pročelnik Službe ureda gradonačelnika.

Slušaj uživo
zatvori