Četvrtak, 10. listopada 2024.

U Podravini i Prigorju tri nova slučaja zaraze koronavirusom, tijekom večeri očekuju se nalazi osoba iz doma za starije u Legradu

Potvrđena su tri nova slučaja zaraze koronavirusom u Podravini i Prigorju, izvijestio je Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije.

Riječ je o dvije osobe iz opće populacije sa šireg koprivničkog područja te jednoj osobi iz opće populacije s križevačkog područja.

– Tijekom večernjih sati očekuju se i nalazi izuzetih uzoraka osoba smještenih u objektu trgovačkog društva s područja Legrada u kojem će inspekcija Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike danas provesti nadzor. U spomenutom objektu provedena je epidemiološka obrada te je isti stavljen pod mjeru izolacije. Također, za sve korisnike i zaposlenike izrečena je epidemiološka mjera samoizolacije – objašnjavaju u stožeru.

Dodaju da je od početka pojave virusa na području Koprivničko-križevačke županije zabilježeno ukupno 229 slučajeva bolesti COVID-19, trenutno su aktivna 22 slučaja, a na bolničkom liječenju su četiri osobe.

Članovi stožera pozivaju građane da se i dalje odgovorno ponašaju, primjenjuju fizičku distancu, održavaju higijenski standard i dezinfekciju te nose zaštitne maske sukladno Odluci o nužnoj mjeri obveznog korištenja maski za lice i Odluci o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje Koprivničko-križevačke županije kako bi se smanjilo širenje zaraze koronavirusa te time zaštitilo vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana.

Slušaj uživo
zatvori