Srijeda, 9. listopada 2024.

ZABILJEŽENO 196 PREKRŠAJA Prednjače vožnja pod utjecajem alkohola i prebrza vožnja

Na području Policijske uprave koprivničko-križevačke tijekom nadzora prometa vikendom sankcionirano je 196 prometnih prekršaja i zabilježene su četiri prometne nesreće.

Kako su izvijestili iz policije, uzroci ovih nesreća bili su oduzimanje prednosti prolaska, nepoštivanje svjetlosnog znaka i brzina neprimjerena uvjetima. Vozači pod utjecajem alkohola nisu činili prometne nesreće dok su mladi vozači izazvali dvije prometne i to zbog neprilagođene vožnje.

Što se tiče prometnih prekršaja, najviše je bilo vožnji pod utjecajem alkohola, zatim prebrza vožnja, nekorištenje pojasa, nepropisno korištenje mobitel ai odbijanje testiranja na droge.

Iz policije poručuju da je najveća brzina kretanja vozila utvrđena u nedjelju u 15:05 na državnoj cesti broj 2 u Ulici Stjepana Radića u Budančevici, kada je vozač upravljao osobnim automobilom krećući se brzinom od 119 kilometara na sat iako je u rečenoj ulici brzina kretanja vozila prometnim znakom ograničena na 70 kilometara na sat.

– Ističemo i vozača koji je subotu u 12:48 na državnoj cesti broj 41 u Velikoj Mučnoj upravljao osobnim automobilom krećući se brzinom od 118 kilometara na sat iako je u rečenom mjestu brzina kretanja vozila prometnim znakom ograničena na 60 kilometara na sat – dodali su.

Kada je riječ o najvećoj koncentraciji alkohola zabilježena je u subotu u 20:40 u Ulici Stjepana Radića u Goli, kod 32-godišnjeg vozača bicikla, koji je upravljao pod utjecajem alkohola od 2,57 promila.

Tijekom pojačanog nadzora prometa u činjenju prekršaja zatečena su dva recidivista koja su počinila tri prekršaja – prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme zabrane i prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava.

Nadalje, tijekom pojačanog nadzora vikendom izvršen je nadzor 48 mladih vozača.

– Utvrđeno je 14 prekršaja od čega šest prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, dva prekršaja odbijanja podvrgavanja ispitivanju utvrđivanja prisutnosti droge u organizmu, dva prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, dva prekršaja upravljanja vozilom brzinom neprimjerenom uvjetima, prekršaj nenošenja vozačke dozvole i prekršaj ne postupanja sukladno značenju prometnog znaka – objasnili su.

Slušaj uživo
zatvori