Nedjelja, 6. listopada 2024.

Šestak, Korošec i Prlog nepravomoćno oslobođeni optužbi za namještanje natječaja

Županijski sud u Zagrebu danas je objavio nepravomoćnu presudu kojom se Zdravko Šestak, Darko Korošec i Nevio Prlog oslobađaju optužbi za namještanje natječaja za obnovu Podravkine kinodvorane i restorana.

USKOK je teretio bivšeg predsjednika Podravkine Uprave Šestaka i Darka Korošeca iz Nabave da su namještali natječaj kako bi posao dobio poduzetnik Nevio Prlog.

Odvjetnik Darka Korošeca Krešimir Kraljic Dravi.info je rekao:

Danas je bila objava presude. Nakon provedenog postupka donijeta je oslobađajuća presuda po USKOK-ovom sudu. Smatra se prema za sada nepravomoćnoj presudi da imena koja ste spomenuli nisu počinila kazneno djelo koje im je optužnicom USKOK-a stavljeno na teret jer za to nakon provedenog postupka, utvrdilo se, nema nikakvih dokaza da su počinili ono za što ih se teretilo.

USKOK je teretio Šestaka i Korošeca da su u Podravki namještali 5,5 milijuna kuna vrijedne poslove Prlogu, a on im je zauzvrat obavio radove na njihovim nekretninama. No USKOK-ove tvrdnje nisu potvrđene na sudu, kaže odvjetnik Kraljic zadovoljan najnovijom presudom:

Znate, kada se borite dokazati i u tome uspijete, da tvrdnje Državnog odvjetništva odnosno USKOK-a nisu točne, normalno da ste presudom, koja također to dokazuje, zadovoljni.

Kraljic kaže da očekuju pismeni otpravak presude. Potom počinje teći žalbeni rok od 15 dana, u kojemu je za očekivati da će USKOK zbog oslobađajuće presude podnijeti žalbu. U tom je slučaju za očekivati da će konačnu odluku donijeti Vrhovni sud.

Slušaj uživo
zatvori