Ponedjeljak, 7. listopada 2024.

REKORDER VIKENDA Biciklist u Koprivnici napuhao 2,41

Tijekom vikenda policijski službenici zabilježili su 255 prometnih prekršaja na području Policijske uprave koprivničko-križevačke.

Najčešći prekršaji bili su prekoračenje dopuštenih brzina kretanja (140), zatim nekorištenje sigurnosnog pojasa (37), vožnja pod utjecajem alkohola (23) i nepropisno korištenje mobitela (9).

Iz policije poručuju da je zabilježena jedna prometna nesreća s materijalnom štetom, do koje je došlo zbog nedovoljne udaljenosti između vozila prilikom vožnje u slijedu. Vozači pod utjecajem alkohola i mladi vozači nisu činili prometne nesreće.

Dodaju da su tijekom provedbe pojačanog nadzora dva vozača bila smještena u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva, dok su dva vozača bila uhićena. isto tako, provedena su dva žurna prekršajna postupka, a vozači su predani u zatvor u Bjelovar.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u nedjelju u 22:25 u Ulici braće Radića u Koprivnici, kod 31-godišnjeg vozača koji je upravljao biciklom pod utjecajem alkohola od 2,41 promila. Vozač je bio smješten u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Tijekom pojačanog nadzora vikendom izvršen je nadzor 37 mladih vozača kojom prilikom je utvrđeno šest prekršaja od kojih pet prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i prekršaj nepropisnog korištenja mobitela.

Slušaj uživo
zatvori