Ponedjeljak, 7. listopada 2024.

PRISTIGLI NALAZI U Podravini i Prigorju četiri nova slučaja zaraze koronavirusom

Potvrđena su četiri nova slučaja zaraze koronavirusom, izvijestio je Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije.

Riječ je o dvije osobe s koprivničkog te dvije osobe s križevačkog područja, kontaktima ranije pozitivnih osoba.

U stožeru napominju da je šest osoba proglašeno zdravima, na bolničkom liječenju su tri osobe, a u ovom trenutku na području županije ukupno je 33 aktivnih slučajeva. U kućnoj samoizolaciji nalazi se 116 osoba. Od početka pojave virusa na području Koprivničko-križevačke županije zabilježeno je ukupno 172 slučajeva bolesti COVID-19.

Iz stožera poručuju da je od jučer na snazi Odluka o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje Koprivničko-križevačke županije kojom se ograničava broj osoba na svadbenim svečanostima na 100 osoba, a u svim zatvorenim prostorima u kojima se odvijaju manifestacije, kulturni ili drugi programi, vjerska ili druga društvena okupljanja obavezno je korištenje maski za lice ili medicinskih maski.

Mjera obaveznog nošenja maski ne odnosi se na konzumente usluga restorana i ostale tipova ugostiteljskih objekata, svadbenim svečanostima i sličnim proslavama, već na javna okupljanja kao što su misna slavlja, koncerti, izložbe i ostala kulturna događanja koja se odvijaju u zatvorenim prostorima. Odluka je na snazi idućih 30 dana, odnosno do 7. listopada.

Članovi stožera pozivaju građane da se i dalje odgovorno ponašaju, primjenjuju fizičku distancu, održavaju higijenski standard i dezinfekciju te nose zaštitne maske kako bi se smanjilo širenje zaraze koronavirusa te time zaštitilo vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana.

Slušaj uživo
zatvori