Ponedjeljak, 7. listopada 2024.

Županijski stožer: Potvrđeno šest novih slučajeva zaraze koronavirusom

U Podravini i Prigorju šest je novozaraženih koronavirusom, izvijestio je Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije.

– Riječ je o četiri osobe s koprivničkog te dvije osobe s đurđevačkog područja. Tri novozaražene osobe su kontakti ranije pozitivnih osoba, a za preostale tri osobe je u tijeku epidemiološka obrada. Tri osobe proglašene su zdravima, a u ovom trenutku na području županije je ukupno 27 aktivnih slučajeva. U kućnoj samoizolaciji se nalazi 88 osoba – objašnjavaju u stožeru.

Napominju da je od početka pojave virusa na području Koprivničko-križevačke županije zabilježeno ukupno 149 slučajeva bolesti COVID-19.

Članovi stožera pozivaju građane da se i dalje odgovorno ponašaju, primjenjuju socijalnu distancu, održavaju higijenski standard i dezinfekciju, nose zaštitne maske sukladno Odluci o nužnoj mjeri obveznog korištenja maski za lice.

Posebno apeliraju na mlađe osobe da se po povratku s ljetovanja pridržavaju epidemioloških mjera, suzdrže od odlaska na javna okupljanja i druženja te da se u slučaju pojave bilo kakvih simptoma bolesti ili sumnje da su bili kontakti zaraženih osoba ponašaju odgovorno bez ostvarivanja novih kontakata kako bi smanjili mogućnosti širenja zaraze.

Slušaj uživo
zatvori