Ponedjeljak, 7. listopada 2024.

FOTO Okupili se ravnatelji škola s područja županije, Koren poručio: Podmetnuli smo svoja leđa u osiguranju zaštitne opreme

Uoči početka nove školske godine danas je održan sastanak sa svim ravnateljima osnovnih i srednjih škola Koprivničko-križevačke županije, a za prvašiće su pripremljeni prsluci koje Županijska uprava za ceste osigurava svake godine.

Župan Darko Koren na početku se obratio svim prisutnima.

– Ovogodišnji početak nove školske godine očekujemo u jednim specifičnim uvjetima koji su opterećeni organizacijom cjelokupnog procesa nastave u osnovnim i srednjim školama. Važno je istaknuti da je županija podmetnula svoja leđa u osiguranju zaštitne opreme – kazao je Koren.

Kupljeno je 18.000 maski za potrebe učenika, učitelja, nastavnika i profesora, određena količina dezinficijenasa i ostalih zaštitnih sredstava.

Škole s područja Podravine i Prigorja ovu će školsku godinu polaziti manji broj prvašića i to za jedan cijeli razred. Lani ih je bilo 1.004, dok će ove godine po prvi put u klupe sjesti njih 969.

Ravnatelj Županijske uprave za ceste Koprivničko-križevačke županije Dragutin Guzalić istaknuo je kako ih ni ova pandemija nije zaustavila u projektu kojeg provode već godinama.

– Ove smo godine također nabavili 1.000 prsluka. Ako ovaj prsluk doprinese da barem jedno dijete bude uočljivije u prometu da ga vozači bolje vide i da se ne dogodi nekakva nesreća, onda smo napravili svoj posao – kazao je Guzalić te dodao kako već četvrtu godinu provode projekt pojačanog obilježavanja svih pješačkih prijelaza uz osnovne i područne škole.

Do sada su svjetlosnom led signalizacijom i pripadajućim znakovima ‘Djeca na cesti’ obilježili oko 60 lokacija na području županije. Postavili su oko 120 radarskih uređaja koji se aktiviraju nailaskom vozila prema pješačkom prijelazu brzinom većom od 40 kilometara na sat. U projekt je dosad uloženo 1,5 milijuna kuna.

Slušaj uživo
zatvori