Ponedjeljak, 7. listopada 2024.

FOTO: SASTANAK S RAVNATELJIMA Ostriž: Sve je spremno za početak školske godine

Ravnateljice i ravnatelj osnovnih škola kojima je Grad Koprivnica osnivač sastali su se jučer s koprivničkim gradonačelnikom Mišelom Jakšićem i njegovim suradnicima.

Raspravljalo se o Uputama za sprečavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 vezano za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2020./2021., Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Ministarstva znanosti i obrazovanja objavljenih uoči početka nove školske godine.

Zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž rekla je Dravi.info da su ravnatelji spremni za početak nove školske godine.

– Mislim da su naši ravnatelji kao i dosad jako ozbiljno i vrlo rano počeli pripremati sve za početak školske godine u svojim ustanovama. Prošli smo dosta toga oko nekih detalja. Svjesni smo da svaki drugi dan dobijemo dopune mjera. Nadam se da ćemo svi imati dovoljno zdravog razuma i da ćemo poučiti djecu da se pridržavaju nekih osnovnih pravila poput fizičkog distanciranja, zaštite maskama, pranja ruku, no ne smijemo zaboraviti da su to samo djeca – istaknula je Ostriž.

Ostriž je dodala da će Grad će za sve osnovce i zaposlenike škola osigurati kvalitetne dvoslojne pamučne zaštitne maske s logotipom Grada. Osim toga, za sve učenike osigurane su besplatne bilježnice, radne bilježnice za obvezne i izborne predmete te majice za prvašiće s natpisom “Veselo u školu“ koje će ih dočekati u školskim klupama.

Slušaj uživo
zatvori